Sunday, June 20, 2010

Mata oh Mata ....

 [hiasan semata-mata]
Aduh mata nie lak wat hal...parent eizz sume dh tido..so tnggal aq alone sajew...mata nie x leh nk lelap...tpi eizz akan cuba sedaya upaya untuk melelapkan mata nie gak before 3 pagi...huhuhuhuu..k ahh eizz nak cuba lelapkan mata ok daaaaa

 post : Ezad Izzuddin

Saturday, June 19, 2010

Happy Father Day's

[Gambar Abah bersama kakak tersayang..sorry pic blurr]


Salam Nama saya Izzat Hafizzuddin Akmal Bin Mohmad...korang mesti terkejutkan kenapa aq bold kan Nama abah aq...Klau korang nak tau nama ayah berdiri teguh di belakang nama kita, tidak kira lah kita susah senang atau apa jua yang berlaku...nama ayah menjadi semangat kepada kita..so dengan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada abah kesayangan saya iaitu Mohmad Bin Ehgsan..Abah lah segalanya untuk kita tanpa abah kita tidak akan hidup di muka bumi yang fana ini...Segalanya kita buat hanyalah untuk abah n my family too..


credit by : Ezad Izzudin

Happy Birthday's My Fwen

                                      [Kalau korang pndai mane satu gambar Aleem]
                                                     [ belah kanan hujung sekali ]
                                                  
Eizz nak ucapkan SELAMAT HARI JADI to my great fwen Aleem Hakiki's..satu peringatan aq nk pesan jangan kamu mengata aq ini sudah tua....skunk sudah terbukti yang kau agy tua pada aq..hahaha [jahat punya kawan]..Btw Happy Birthday..nasib kau nie senior aq....klau kau nie junior aq dh lame aq bantai kau...coz kau selalu kacau owg....hhuhuhuh...so last kopek jumpa kat skolah lah yea....


credit by: Ezad Izzuddin

Thursday, June 17, 2010

Renungkanlah

RENUNGKANLAH BERSAMA-SAMA

Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan
dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut...

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

2012 Calendar
Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
Aashura: December 5, 2011
Ramadan: July 20 - August 18, 2012
Eid ul-Fitr: August 19, 2012
Hajj: October 24 - October 27, 2012
Eid ul-Adha: October 26, 2012

Donut's





korang sume sure terliurkan....hahahhaha kali nie eizz sajew jew nk tgk tahap keghairahan korang sume terhadap donut..sebenarnya gambar gambar kat atas nie sume faveret eizz....but korang jgn pikir lak eizz makan sowang sowang...xdelah sebenarnya eizz makan ngan sume owg termasuk family eizz...klau makn sowang sowang alamat nyerrr xde owg lah nk sambung cerita cerita kt blog nie...hahahhaha k lahhhh...

Wednesday, June 16, 2010

Berdamailah Wahai Insan Yang Bernama Manusia

Berdamailah...ungkapan itulah yang selalu eizz ucapkan kepada semua rakan rakan sekelilingku....tidak kira bangsa darjat atau hubungan maka berdamailah dengan aman..eizz harap orang yang eizz maksudkan ini baca post eizz kali ini...tidak kira siapa yang salah,siapa yang betul,siapa yang menang dan siapa yang kalah..Berdamailah eizz tidak tahan dengan keperitan yang eizz lalui sekarang..eizz mahukan kehidupan seperti sedia dulu kala..bergembira seisi keluarga tidak kiralah adik beradik kandung ibu bapa mahupun sanak saudara.(Tidak ada kena mengena dengan keluarga eizz)

Monday, June 14, 2010

Penat ...

firstly eizz nak mintak maaf kat korang coz eizz penat sesangat...anti klau ade masa terluang eizz post kan kat blog nie ehhh..korang sume jangan lah marah....nnti eizz post punyerr...janji

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Female-Full Version)

Tuesday, June 8, 2010

Sampai sudah di LCCT

haii everyone eizz singgah sekejap jew tau..coz eizz nk rush nie..Post kalini eizz nk post kan pengalaman eizz sewaktu sampai jew kat LCCT..firstly eizz nk gi tau korang sume yang eizz smpai jew kat LCCT nie dlm pukul 7 malam..(dh lambat)...sampai jew eizz kt LCCT nie parent eizz suruh cri tempat kosong coz nk duduk sepanjang malamkan..hahahha...(padan muka)..eizz npon turun jew kete trus gi cri tempat duduk....kakak eizz x smpai agy coz kitaowg terpisah..(sekejap jew)..kaka eizz naik bas ke LCCT dari KL SENTRAL ...x jauh mane pon...katanya 15 minit dh smpai...hahaha(cepatnya)...sambung lik cerita tdi..lepas eizz dh dpt tempat duduk eizz call mak eizz suruh dtg n bawak beg skali...so mak n ayah eizz pon dtg kat tempat duduk yang eizz pilih tdi...hahahah(pemalas x nk angkat bag)huhuhuhu duduk lah dlm setengah jam mcmtu...coz tnggu kakak eizz tiba di LCCT..hahah tepat jam 8 malam..kakak eizz pon smpai...terkejut beruk eizz..nk tau nape...coz parent eizz sume bwk bag besar besar...kakak eizz nie just bawak bag galas jew...hahahha parent eizz pon apa agy gelak besar ahhh....sampai sini jelah eizz boleh ceritakan...nnti kalau ade mase eizz upload gambar n post cerita agy kat korang sume...da da da da

2012 !

Ahmad Thomson di dalam bukunya yang berjudul Dajjal – The AntiChrist mengatakan bahawa dunia yang sedang kita jalani dewasa ini (terutama sejak hampir satu abad yang lalu) telah menggunakan Sistem Dajjal. Peradaban dunia semenjak sistem Islam yang bernama Khilafah Islamiyyah telah perlahan namun pasti mengarah dan membentuk diri menjadi sebuah peradaban yang sarat dengan Dajjalic Values. Semakin hari semakin jelas bahawa nilai-nilai Ilahi yang suci dan mulia secara sistematik mengalami gangguan ke arah pembenterasan.


Sedemikian liciknya sistem Dajjal sehingga menurut Ahmad Thomson apabila waktu terdekat Dajjal muncul di tengah umat manusia dan akan dinobatkan menjadi pemimpin sistem yang dijulang itu melalui sistem yang dibangun dengan sebutan Novus Ordo Seclorum (the New World Order) ini sangat kompleks dengan karakteristik Dajjal. Pelbagai bentuk kehidupan telah dirancang dan dibentuk agar sesuia dengan the arrival of the AntiChrist (kedatangan Dajjal). Segenap lingkungan kehidupan manusia yang mencakupi ideologi, politik, ekonomi, sosial, budaya, ketenteraan, pendidikan dan hukum dijauhkan dari diennullah atau nilai-nilai Islam. Sehingga aspek entertainment juga diarahkan menyambut kedatangan Dajjal.

Sebagaimana kini filem yang menjadi primadona dalam bentuk hiburan di abad moden yang menjadi filem box office yang dewasa ini sedang diberikan perhatian sebahagian besar penduduk dunia iaitu filem berjudul 2012. Apakah agenda Barat di sebalik penayangan filem ini? Ana cuba melihat dari kaca mata ana sendiri, dan moga-moga kita sekaliannya berfikir bahawa banyak unsur yang menjahanamkan ummat manusia terutamanya kepada Ummat Islam.

Pertama, filem ini meletakkan umat manusia untuk meyakini bahawa the end of time atau apocolypse atau Hari Kiamat bakal terjadi pada tarikh tertentu yang sudah boleh dianggarkan iaitu pada 21 Disember 2012. Ini merupakan suatu ramalan yang sangat berbahaya dari sudut pandang Aqidah Islam. Mengapa? Kerana Islam mengajarkan setiap kita untuk menyedari bahawa hanya Allah sahaja yang tahu bilakah berlakunya Hari Kiamat. sesungguhnya Nabi Muhammad Salallahu Alaihi Wasallam juga tidak tahu bilakah tibanya Hari Kiamat itu.

يَسْأَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْسَاهَا قُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّيلَا يُجَلِّيهَا لِوَقْتِهَا إِلَّا هُوَ ثَقُلَتْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِلَا تَأْتِيكُمْ إِلَّا بَغْتَةً يَسْأَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيٌّ عَنْهَاقُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِنْدَ اللَّهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

”Mereka bertanyakan kepadamu tentang Kamat: "Bilakah terjadinya?" Katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan tentang kiamat itu adalah di sisi Tuhanku. Tidak seorangpun yang dapat menjelaskan waktu kedatangannya selain Dia. Kiamat itu amat berat (huru-haranya bagi makhluk) yang di langit dan di bumi. Kiamat itu tidak akan datang kepadamu melainkan dengan tiba-tiba". Mereka bertanya kepadamu seakan-akan kamu benar-benar mengetahuinya. Katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan tentang hari kiamat itu adalah di sisi Allah, tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui". (QS Al-A’raaf ayat 187)

Satu-satunya isyarat soal kedatangan Hari Kiamat dari Rasulullah alallahu Alaihi Wasallam hanyalah bahawa ianya bakal terjadi pada Hari Jumaat. Namun jumaat tanggal, bulan dan tahun berapa? Tidaklah dikhabarkan. Allahu `alam. Hanya Allah Yang Maha Tahu. Rasulullah alallahu Alaihi Wasallam bersabda:

وَلَا تَقُومُ السَّاعَةُ إِلَّا فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ

“Dan tidak akan terjadi Hari Kiamat kecuali pada Hari Jum’at.” (HR Muslim)

Maka sesiapa yang sudah mahupun belum menonton filem ini meyakini bahawa hari Kiamat pasti bakal terjadi pada 21 Disember tahun 2012, bererti dia telah mempertaruhkan kualiti aqidahnya kerana seorang muslim senantiasa meyakini bahawa hanya Allah Yang Maha Tahu perkara nyata mahupun ghaib. Jika ada pihak selain Allah yang layak memberi tahu kita soal perkara ghaib seperti perkhabaran Kiamat, maka itu sepatutnya adalah Nabi Muhammad Salallahu Alaihi Wasallam utusan Allah yang seringkali memang diberitahu Allah perkara ghaib. Namun dalam hal ini kita tidak mendapati satu hadith pun yang menjelaskan bilakah kejadian hari Kiamat. Sikap mempercayai adanya pihak selain Allah yang mengetahui perkara ghaib boleh menjerumuskan kepada dosa syirik.! Kerana dia mengalihkan kepercayaannya dalam perkara ghaib kepada pihak selain Allah.

Kedua, filem 2012 ini berakhir dengan masih adanya segelintir manusia yang dapat survive atau bertahan hidup sesudah peristiwa dasyat Hari Kiamat. Padahal dalam keimanan Islam, kita diajarkan bahawa pada saat Malaikat Israfil meniup sangkakala pertama kali sebagai tanda Kiamat berlangsung, maka segenap makhluk bernyawa akan dimatikan Allah. Bukti bahawa semua dimatikan ialah bahawa kemudian Malaikat Israfil akan meniup sangkakala kedua kalinya sebagai pertanda berlangsungnya hari Berbangkit, iaitu hari dimana kembalilah roh-roh ke jasadnya masing-masing untuk hidup kembali.

وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَمَنْ فِي الْأَرْض

إِلَّا مَنْ شَاءَ اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَى فَإِذَا هُمْ قِيَامٌ يَنْظُرُون

”Dan ditiuplah sangkakala, maka matilah siapa yang di langit dan di bumi kecuali siapa yang dikhendaki Allah. Kemudian ditiup sangkakala itu sekali lagi, maka tiba-tiba mereka berdiri menunggu (putusan masing-masing).” (QS Az-Zumar ayat 68)

Ertinya, kita dapat menyimpulkan bahawa idea di sebalik filem ini sungguh mengerikan, kerana mengajak penonton mengingkari adanya Kiamat dalam pengertian Aqidah Islam.

Islam mengajarkan bahawa Hari Kiamat merupakan the day of total destruction of the whole universe by Allah the Al-Mighty Creator (Hari Penghancuran keseluruhan alam semesta atas kehendak Pencipta Yang Maha Kuasa, Allah Subhanahu wa ta’la). Hari Kiamat merupakan berakhirnya kehidupan fana dunia dan selanjutnya akan hadir kehidupan abadi akhirat yang sangat berbeza dengan dunia fana ini.

Sedangkan Kiamat menurut prengarah filem peradaban Sistem Dajjal hanyalah sebuah proses evolusi perjalanan kehidupan manusia di dunia. Sehingga setelah berlangsungnya 'apocolypse' masih ada segelintir manusia yang sanggup terus hidup melewati dahsyatnya Hari Kehancuran tersebut. Lalu tentunya akan ada sejenis kehidupan dan peradaban baru yang muncul di muka bumi. Selanjutnya, siapakah yang bakal memimpin dan berkuasa di dunia sesudah 2012?

Ketiga, jika kita buka laman (KLIK SINI) yang merupakan 2012 - Official Movie Site, maka apabila kita klik di tajuk 'The Experience', maka akan ditemukan salah satu kotak pilihan lagi dengan judul Vote For The Leader of the Post 2012 World (Pilihlah Pemimpin Dunia Pasca 2012). Apakah gerangan maksudnya?

Sungguh ana risau sekiranya gagasan yang diketengahkan di sebalik filem ini ialah keinginan produsernya untuk secara tersurat mempromosikan kehadiran Seorang Penyelamat Dunia Palsu iaitu Dajjal. Dajjal akan digambarkan sebagai Pemimpin dan Pelindung para survivors (orang-orang yang berjaya selamat melepasi bencana 2012).

Sungguh, mereka benar-benar berharap bahawa umat manusia akan memandang Dajjal sebagai figur pemilik syurga dan neraka atau dialah Tuhan. Barangsiapa mematuhinya dan merasa memerlukan kepadanya bakal diberikan syurga kepadanya. Dan barangsiapa yang mengingkarinya dan merasa tidak perlu kepadanya bakal dimasukkan ke dalam neraka Dajjal. Sehingga Rasulullah Salallahu Alaihi Wasallam bersabda:

وَإِنَّ مِنْ فِتْنَتِهِ أَنَّ مَعَهُ جَنَّةً وَنَارًا فَنَارُهُ جَنَّةٌ وَجَنَّتُهُ نَارٌ

“Dan sesungguhnya di antara fitnahnya dajjal memiliki suyrga dan neraka. Maka nerakanya adalah syurga (Allah) dan syurganya adalah neraka (Allah).” (HR Ibnu Majah)

Maka sudah tiba masanya bagi setiap muslim untuk mempersiapkan diri dan keluarganya dari fitnah yang paling dahsyat sepanjang zaman, iaitu fitnah dajjal. Nabi Muhammad Salallahu Alaihi Wasallam mengajarkan beberapa doa untuk menyelamatkan diri dari fitnah dajjal, di antaranya:

Pertama, bacalah doa permohonan perlindungan Allah pada ketika duduk solat tahiyyat akhir, sebelum memberi salam kanan dan kiri:

اللهم إني أعوذبك بِكَ مِنْ عَذَابِ جَهَنَّمَ وَمِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ

وَمِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ وَمِنْ شَرِّ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ

"Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari azab jahannam, dari azab kubur, dari fitnah kehidupan dan kematian serta dari jahatnya fitnah Al-Masih Ad-Dajjal" (HR Muslim)

Kedua, bacalah surat Al-Kahfi di malam Jumaat atau Hari Jumat sesuai hadith berikut :

من قرأ سورة الكهف يوم الجمعة فأدرك

الدجال لم يسلط عليه ، - أو قال : لم يضره

“Barangsiapa membaca surah Al-Kahfi di hari Jumaat, maka Dajjal tidak mampu menguasainya atau memudharatkannya.” (HR Baihaqi)

Ketiga, hafalkan sepuluh ayat pertama surat Al-Kahfi sesuai hadith berikut :

مَنْ حَفِظَ عَشْرَ آيَاتٍ مِنْ أَوَّلِ سُورَةِ الْكَهْفِ عُصِمَ مِنْ فِتْنَةِ الدَّجَّالِ

"Barangsiapa menghafal sepuluh ayat pertama surah Al-Kahfi, dia terlindungi dari fitnah Dajjal." (HR Abu Daud)

Keempat, menjauh dan tidak berkeinginan mendekati Dajjal pada masa kemunculannya telah tiba sesuai hadith berikut :

مَنْ سَمِعَ بِالدَّجَّالِ فَلْيَنْأَ عَنْهُ فَوَاللَّهِ إِنَّ الرَّجُلَ لَيَأْتِيهِ

وَهُوَ يَحْسِبُ أَنَّهُ مُؤْمِنٌ فَيَتَّبِعُهُ مِمَّا يَبْعَثُ بِهِ

مِنْ الشُّبُهَاتِ أَوْ لِمَا يَبْعَثُ بِهِ مِنْ الشُّبُهَاتِ هَكَذَا قَال

"Barangsiapa mendengar tentang Dajjal, hendaknya dia berusaha menjauh darinya, kerana -demi Allah- sesungguhnya ada seseorang yang mendekatinya (Dajjal) sedang dia mengira bahawa Dajjal tersebut mukmin kemudian dia mengikutinya kerana faktor syubhat (tipu daya) yang ditimbulkannya." (HR Abu Dawud)

Kelima, menetap di Mekah atau Madinah pada masa Dajjal telah keluar dan berkeliaran dengan segenap fitnah yang ditimbulkannya. Sebagaimana hadith berikut :

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ لَيْسَ مِنْ بَلَدٍ إِلَّا سَيَطَؤُهُ الدَّجَّالُ إِلَّا مَكَّةَ وَالْمَدِينَةَ وَلَيْسَ نَقْبٌ مِنْ أَنْقَابِهَا إِلَّا عَلَيْهِ الْمَلَائِكَةُ صَافِّينَ تَحْرُسُهَا

"Tidak ada negeri (di dunia) melainkan akan dijejak (dilanda) oleh Dajjal kecuali Mekah dan Madinah kerana setiap jalan dan lereng bukit dijagai oleh barisan Malaikat." (HR Bukhari-Muslim)

Oleh Atriza

Monday, June 7, 2010

Geram

ishhhh geram tol lahh malam nie...parent eizz ajak gi KL Sentral..(entah buang tebiat) apelah parent eizz nk gi KL Sentral malam malam nie ..kisah nye berbunyi mcm ini...jam dh menunjukan kul 7 malam...parent eizz ajak gi kl sentral..ok agy ahhh..tpi yang x leh tahan nye tu bukan nye naik kete ! nie x kena naik train....korang tau jelah eizz nie kan x suke sangat naik train nie...selesa tu memang selesa..tpi bilerr smpai je kat station serdang...ada lah sekumpulan mamat mamat yang berbau aneh nie dtg..korang tau tau jelah (bangla n indon)...dh lah berbau pastu ckp x henti henti lak tu...nasib baiklah ujan kt luar sana tu,klau x dh lame aq campak kan sowang sowang kt luar..(mcm berani)..nasib smpai midvalley mamat mamat nie turun...aman skit....smpai je kt Kl Sentral...mak eizz terus gi kaunter (AIR ASIA) huhuhu...rupe rupe nyerr nmak aq nie nk gi bercuti rupenya...huhuhu o0o0o0 ye bwu eizz ingat post aritu kan eizz ade ckp yang percutian eizz di langkawi...baru eizz teringat..maybe sbb tulah kot mk eizz gi kt situ cooz nk ambik tiket flight..so kenelah ikut peraturan yang ditetapkan...(BERATUR)..Huhuhuhu..sianya mak eizz....nk di jadika cite smpai jew giliran mak eizz owg kt situ leh ckp mcm nie 'maaf ehh puan arini kaunter hanya jual tiket terhad hanya untuk 80 orang sahaja'mak saper yang x angin dengar mcm tu...dh lah dtg jauh jauh pastu kena tempuh ujan lebat agy...so conclusion jangan lah kite lewat membeli tiket..

Pertandingan Bowling

Dh lame eizz x gi main bowling...sebut pasal bowling nie kan ...ari jumaat aritu eizz pegilah main bowling ngan kakak eizz konon kononnya lepaskan gian.. (selepas waktu sembahyang jumaat) kakak eizz belanja main bowling 4 game...main punyer main smpai game yang 3..lunyai jari tangan eizz disebabkan main bowling..huhuhuhu...
Dalam masa yang sama gak tanpa disedari gerak geri kitaowg cuba di intai oleh pengurus pusat bowling yang kitaowh main nie....perghhh suspen jew....rupe rupenya pengurus tu menawarkan eizz n kakak eizz masuk satu tournament nie...mula mula eizz xnk...setelah di pujuk beberapa kali oleh kakak eizz..maka eizz pon setuju masuk tournament tu...hadiah hadiah juara bowling x lah bnyak mane just rm 500 ringgit jew...(tapi pada eizz 5 ratus ringgit tu bnyak)coz leh beli handphone....hahaha...berbalik kepada cerita tadi smpai jew ari tournament tu eizz n kakak eizz dh gugup n mengelabah...hahaha coz klau korang nk tahu nie lah first time eizz n kakak eizz masuk tournament bowling...hahaha kelakarkan....sampai jew kt situ kakak eizz terus ke kaunter pendaftaran...eizz tgk ramai pesaing eizz yang hebat hebat belaka kt situ...o0o0o0 b4 eizz forget mama eizz pon ikut gak...(katanya nk beri semangat)..huhuhu..pemain diberi masa 5 minit untuk cubaan pertama...eizz pon ape agy ahhh...(tunjuk belang ahh skit)wkakakaa....after that ,pemainan sebenar pon bermula eizz owg yang kedua..coz satu kumpulan 6 owg....nk di jadikan cite ingatkan eizz satu kumpulan ngan kakak eizz tpi tidak sama sekali...coz kakak eizz kumpulan ke 26...(haha bnyak kan kumpulan yang bertanding)mesti korang tertunggu tunggu cite selanjutnyekan...hahaha x nk citelah....wkakaka saje jelah....gurau gurau jew..jangan marah...maka pertandingan tersebut bermula satu kumpulan di beri 4 game...hahah bnyak kan..nasib b4 tournament tu kitaowg dh berlatih...yang mama eizz nie pon satu bisi8ng jew mulut die....mase eizz wat balingan x abis abis beri nasihat itu ini...(padahal mama eizz bukanyer reti main pon)hahaha...so tanpa diduga game yang ketiga eizz kalahkan sume owg dlm kumpulan eizz...hhaahha bangga siot....total mark eizz yang paling tinggi 268 hahaha....(x termasuk total keseluruhan) yang lain sume bawah 240...maybe nasib kot....game yang 4 eizz mula jatuh (hahahah tulah bangga sangat)nasib nasib....nk wat mcm nie...dh takdir...klau korang nk tau keseluruhan mark yang eizz dapat mase tournament tu 956 hahaha....tpi ade pemain yang lebih tinngi mark die dri eizz...so conclusion nyerr eizz dapt top 20 jew....huhuuh hadiah (saguhati/hamper)...nntikan kisah eizz bercuti di pulau langkawi dengan family eizz...salam dri eizz n salam satu malaysia....