Tuesday, November 30, 2010

Attention Please


Terpaksa tukar template baru...coz template lame terlalu padat...matured katakan..hahahha...
now mencari punya mencari akhirnya jumpa satu link nie..best gak die punyer template sume..now seperti yg reader's tgk skunk...template nie yg dipilih..sesuai dengan tema blog Dunia Remaja ....

Any update from me i will inform reader's later okay ...
That's All For Today 
Assalamualaikum

-Ezad Izzuddin-

Monday, November 29, 2010

Ngangkung :)


Actualy aq bru jew tgk cite nie...memang best gilerrr ..tetiba jew plan nk tgk cite nie..so aq apa lagi naik gilerr lah excited lah katakan...hahha Ngangkung atau lebih dikenali sebagai memuja sesuatu dlm keadaan menyangkung..hahah tgk maksud pon dh kelakar ...aq suggest kan korang pergilah tgk cite nie..memang korang kat dlm panggung tu asyik gelak jew...part yang paling best sekali part permulaan ..yang mana hantu tu keluar daripada perigi then ternampak tiga orang pemuda sedang memuja sambil menyangkung.. hahah yg pling x tahan lagi tu hantu tu leh lak pegang tetek si angah ( raja lawak )...apa lagi meraung arr si angah tu...aq pon kat dlm panggung tu bukan setakat tergelak malahan smpai terkeluar anak tekak aq tgk part yg tu...ahahaha
oke oke klau aq cerita kat sini pon smpai esok pagi x abis so pegilah tgk cite nie...

That's All For Today
Assalamualaikum
*lepas nie nk tgk cite Narnia lak*

New From My Blog :)

Happy tersangatlah happy ..bukan disebabkan gilerr but di sebabkan profile blog aq kini berwajah baru...penat tau mengodem sana sini..akhirnya dapat gak link yg sesuai..so apa lagi download jelah agak agak cantik tu...now profile blog aq nmpak matured sikit...nk tgk gmbar ~

Tadaaa ! ! ! ! matured kan ..

acctualy gmbar sebelum blog nie diubah x save lah ..sorry guys but you know right my old skin blog...
now i'm very very happy coz hajat nak tukar profile blog dh tercapai ...'Amin'

That's All For Today
Assalamuaikum
*thankzz nuffnang coz bgi duit kat aq*

Sunday, November 28, 2010

15 Tahun dah usia ku :)

28 NOVEMBER 2010

thankzz to my family 
coz belanja makan pizza hut ptg tadi..
sempena my burfday yg ke 15 tahun..

u guys memang rock roll's hahahha..
sporting gilerr my mom and my father...
btw i luv you Ma and Pa 
forever and ever 
 i remember what you guy say to me 
thankzz a lot 
also my sis you are rock babe...


That all for today
"Assalamualaikum"

Selamat Hari Tua :)

! Tidakkkkkkk !

omg pejam celik-pejam celik
umur aq dh msuk 15 tahun..
ohh nooo makin tua ..
but umur jew tua tpi muka still budak budak hahaha..

firstly thankzz to all my friend for the wish my birthday today ..
i'm very very appreciate ..

ohh yeah before i forget 
thankzz also to my great friend : Izzan salwana
coz wish my birthday today and write on their blog about my birthday
thankzz izzan..

hurmmm
now tibalah mase menuntut hadiah 
*iphone *psp 
hahhaa
mcmlah dpt hadiah tu sume...

*happy birthday ezad , happy birthday ezad*
hahaha
That's All
For Today

Friday, November 26, 2010

Salam Satu Malaysia

Selamat Satu Malaysia

Apa macam ari anda sebelum sebelum nie..
adakah penuh dengan kebosanan atau keriangan
yang pasti hari aq sebelum nie penuh dengan 
!!! Kebosanan !!!

Selamat Pagi Juga di ucapkan kepada 
orang orang malaysia x kira lah lain bangsa 
sbb kitekan satu malaysia'
hahahha
yg tengah makan nasi lemak tu 
hati hati nnti kolestrol tinggi 

Apa Apa pon 
Layarilah hari anda dengan penuh seyuman dan keriangan 
"Assalamualikum"

Monday, November 22, 2010

SPM :)

! ! Gud Luck ! !

Gud luck 4 all SPM candidate ..
wat yang the best guys...
kasi gempak itu result nnti..

hahahah 
riak lah pulak aq nie..
ingat study biar lepak , result biar gempak !
kasi itu news paper penuh dengan berita tentang kecermelangan kita..
hahaha

That's All For Today 
Assalamualaikum

Sunday, November 21, 2010

Penyakit Yang Tak Boleh Diubati :(

! ! What Happen's To Me ! !
 
Sejak akhir akhir nie mood malas melanda diri ..
tak tau kenapa !
hurmmmmm mesti ade something wrong nie ?
xpe xpe nnti siasat ..
oke penyakit "M" a.k.a malas dh merebak ke seluruh badan ..
satu satunya penyakit yg x boleh diubati serta
ubat ubatan nya tidak di jual di kedai farmasi berdekatan rumah anda.
hurmmm parah penyakit yg aq kena nie kan..
tinggal tunggu mase jew..hahahaha

oke oke 
aq tahu korang mesti x paham kan ape yg aq maksud kan nie..
sebenarnya 
mood nk update blog mcm dulu sudah hilang ...
now malas aq makin menjadi menjadi !
asl nk update jew mesti ade gangguan ..
ishhhhh..
sbb tu jadi mcm sekarang..
now berserah jew lah..

*Kepada Reader's yg singgah di blog ini..
aq mintak maaf sesangat
sbb sejak kebelakangan nie aq xde mood
then menjejaskan post aq untuk bulan ini..*

Friday, November 19, 2010

Problem's

" ARGHHH "

Mood aq wat hal agy
ishh nie yg menyampah nie..
x suke x suke..
arini memang bnyak masalah berlaku..
satu persatu masalah dtg..

Yg peliknya nape masalah nie dtg kat aq sorang jew..
gi lah kat kakak aq kew kat scandal aq kew.huhuh
jgn marah ye..

Memang tidak di nafikan setiap manusia mempunyai masalah tersendiri
then mana lah ade kat dlm dunia nie manusia yg 100% perfect.
yg ade pon hanyalah Fake ..ahaha
Oke oke back to the story 
hurmmm masalah aq nie xde lah berat sgt ..
then dapat di selesaikan cri baik..
lagi pon
my mom said people can not run away from their problems
okay mom i know..
Thankz for the advise 

so now aq cuba tenang kan diri aq sebentar
then baru pikir mcm ne nk selesaikan maslah aq nie..

That All For Today
" Assalamualaikum "

Thursday, November 18, 2010

Please Help Me ! ! !

" Attention "
 
Kepada Readers yang membaca atau singgah di blog Dunia Remaja nie
Boleh tolong saya tak ???
Kalau boleh saya nak mintak tolong awak bace dengan faham dan jelas !
oke oke 
satu .. dua .. tiga ..

Saya Kekurangan Idea 
Please Help Me Reader's

" That's all for today "
Assalamualaikum


Bekalan Air Terputus


" APA TIADA AIR "

My father said bekalan air terputus so pandai pandailah take care diri..
aq ape lagi buat buat terkejut
Haaa air xde ! ! !
jeng jeng jeng ...

Dalam Hatiku berkata mcmne lah boleh xde air..
dh lah tgh ujan nie ..
dieowang nie nk suruh aq satu family ambik baldi tadah air ujan kew ..
marah nie ! ! !
ade gak aq saman Bandar Sunway nie ..

My mom just  laught went i said i want to summons sunway city..
hahahaha..
i said to my mom : Ma ! i'm serious ...
my mom : oke oke i understand your situition now ..

after an hour 
bekalan air pon ade as usually ..
yaehhh yeahh
mcm tahu tahu jew aq nk saman die betul betul ..


Berjalan Di Ptg Raya Korban

17 November 2010
Selamat Pagi readers ~ post saya kali ini tiada lagi sedih sedih dan badMood !
Oke berbalik kepada tujuan saya untuk share dengan korang post arini.
Semalam seperti yang semua tahu Hari Raya Aidiladha kan .
so post saya arini ade kena mengena dengan aidiladha.

Al-kisah 
semalam pagi pagi lagi kena bangun coz semayang raya 
klau x kena tinggal
so lepas jew semayang raya terus blk rumah 
dengan hati yang gumbira dan happy *sama je kan 
after 10 minutes from masjid 
kitaorang pon smpai kat umah 
pergh dari luar dh bau masakan mak aq.
nak aq list kan sume makanan*cewahh menunjuk
   oke oke 
Nasi Impit + Kuah Lodeh + Sambal Udang + Rendang Ayam + Kari Daging 
hurmmm sedap kan..
hahahhahahahaha
alamat bertambah lah berat badan aq bulan nie..

After makan 
kita orang x beraya pon mcm sesetengah keluarga 
hahahahaha
aq satu family terus gi Nilai 3 
coz my mom nk cri bunga untuk hias kat klinik baru die..
x penah ek buat orang ptg raya gi Nilai 3
smpai jew kat nilai 
sumpa lengang gilerr 
perghhh my mom said klau mcm nie setiap ari kan bgus 
hahah aq ngan kakak aq diam jew ..

Then after my mom bought flower 
My father drove a car trus gi makan 
perghhhh memang dh lapar gilerrr
mcm tahu tahu jew bapak aq nie..

Then tgk jam dh lewat 
around 6.00 pm 
aq seboleh boleh nak balik then my mom said to my father 
balik lah bang ..adik dh naik angin dh tu..
hahha klau korang nk tahu tu lah perangai aq sebenar 
panas baran ! ! !

Sampai jew rumah dlm pukul 7.15 pm 
then terus gi biik air ambik wuduk 
after semayang maghrib
mcm biasa update Facebook n Blog ..
also watching Tv
my father said mlm nie ade cite best ..
haha best apew cite sume mcm %$#%^

oke oke
that all for my story to post 
" Assalamualaikum "

Wednesday, November 17, 2010

BadMood

 
BadMood

I need space in the near future .. 
so do not bother me 
Understand

Tuesday, November 16, 2010

Karok + Bowling + Pizza hut + Token

Hari yang x akan aq lupakan ..hahahah best gilerr hangout dgn korang...sumpa aq xkn lupa kenangan nie..
so korang layanlah gambar nie :












*oke oke first thankzz to hawa n farhana coz belanja makan pizza hut n karok* 
*Dengar dengar nk hangout lagi gi tk Narnia mintak mintak jadi*
*Amin*

Saturday, November 13, 2010

Goodbye Form 3


Goodbye kawan ..goodbye kelas adil ..good kerusi kesayangan aq ..goodbye smk kajang utama..hope kite leh berjumpa lagi ...maybe kalau aq dpt keputusan yg baik aq x kn tnggalkan korang sume ..tpi klau aq dpt keputusan sebaliknya..harap maaf sngat sngat..
Entry aq kali nie berkenaan dengan goodbye ( selamat tinggal ) ..so dikesempatan ini..aq nk mintak maaf kalau aq ade wat salah kat korang atau sebaliknya ..

Dan kepada budak budak form 3 .just nk ckp Goodbye ! ! ! Aq sayang korang giler gilerr ..aq xkn penah lupa kenangan kita sama sama sepanjang 3 tahun belajar di smk kajang utama ...

*ya allah kau kabulkanlah doa hambamu ini supaya mendapat keputusan PMR yg cemerlang*
*hambamu ini tidak kuat untuk meninggalkan orang kesayanganya*
*semoga allah mendengar permintaan hambamu ini*
*Amin*

Friday, November 12, 2010

kenangan

video

To class Adil :
korang tgklah video nie..aq wat khas untuk korang

Thursday, November 11, 2010

Jamuan Akhir Tahun Post PMR - Kenangan 2008 -2010

 
10 November 2010
Ari yang x dapat aq lupakan ..aq rindu kat korang semua..waaaaaaaa...( menangis ) ...Aku akan sentiasa ingat korang sampai bilerr ..korang datang dalam hati aq dengan gembira ..dan aku xnk korang keluar dri hati aq dengan penuh tangisan....hurmmmmm sedih doe..maybe semalam ari terakhir aq dengan korang ...tahun depan aq pindah ..maybe x leh jumpa mcm dulu dulu lagi...now baru aq sedar erti kesahabatan ...dulu aq alpa aku sering salahkan korang ...semalam korang baru jew sedarkan aq dari ke alpaan itu...korang memang the best in the world especially izzan , anis , soleha n semuannya lah...kalau korang xde aq xtau ape dh jadi ngan aq skunk nie...thankzz korang...

selama tiga tahun kita menjalani sesi pembelajaran bersama...gelak tawa bersama sedih bersama n sharing feeling bersama...aq rindu korang ....now semuanya hanya tinggal kenangan ! ! ! kenangan yg hanya dapat mengalirkan air mata dan kegembiraan ...kenangan itu hanya boleh di simpan di ingatan serta di hati..akan ku ingat semuan kenangan kenangan kite bersama ..

SMK KAJANG UTAMA 
Banyak kenangan kat sekolah nie..hahaha kalau aq tulis pon maybe sampai esok pagi..hahhahah..sejak aq form 1 sampai form 3 ....memang bnyak kenangan yg aq alami kat sini....kenangan pahit serta manis...

CIKGU-CIKGU
Maaf jika selama nie pelajar yg bernama Izzat Hafizzuddin Akmal selalu membuat kesalahan terhadap cikgu cikgu semua...maybe cikgu penah kesal dengan sikap saya...tapi saya berjanji saya akan menjadi orang yg berguna satu hari nnti...Itu janji saya pada cikgu semua..

CLASSMATE 1,2,3 ADIL
Maaf andai aq ade wat salah kat korang selama 3 tahun berturut turut nie...hope korang dapat maaf kan aq...aq tau aq bnyak salah kat korang ..especially dak pempuan ...aq mintak maaf sesangat....

IZZAN
Izzan maaf kan jika aq ade wat salah kat kau selama nie..maybe aq ade terlepas cakap kew yg membuatkan ko terase ati...aq mintak maaf sesangat...dlm bnyak bnyak kwan kau lah kwan aq yg paling suke berkawan sbb kau selalu wat aq gelak besar...

ANIS
anis..satu jew nasihat aq jage atta elok elok..aq tahu die lelaki yg baik n setia untuk kau ...sejak aq kenal die..aq dapat lihat keikhlasan die kat kau...ingat jage die leklok...ka kawan paling the best...

SOLIHA
soliha kaulah kawan yg pling lame aq kenal since sejak darjah 4 lagi...segala rajsia kau aq tau...hahah...now susah aq nk lupakan kenangan dengan kau..maybe kau kawan aq yang pling cute sekali kot.hahahah kidding..

ZAIRIN & AMIRA 
aq kenal korang mase form 1....korang selalu wat aq heppy ..aq x nk korang lupakan aq kalau aq dh pindah nnti...

DAK LELAKI CLASS 1,2,3 ADIL
satu jew aq nk kate..korang memang terbaik doe....aq xkn lupakan kenangan bersame korang smpai bile bile..tanpa korang hidup aq x hepy...thankzz guys...

"korang semua memang terbaik doe...aq akan ingat sampai biler biler kenangan bersama korang nie"

Tuesday, November 9, 2010

Makne November

hahhaha nie aq copy paste dri page blogger otai ..saper lagi kalau x kenal Ben Ashaari
hahahha..soryy yerrr abg...bulan nie kite same burfday hahahahha..x elok marah marah ..nnti cepat tua. !
oke berbalik dari cerita tadi...seperti yg sedia maklum ari jadi aq akan akan berlansung dlm beberapa hari lagi dri sekarang so ape tunggu lagi ...post lah hadiah cepat..hahhaahhah..


NOVEMBER:
[][] Banyak idea dalam perkara.
[][] Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
[][] Berfikiran kehadapan.
[][] Berfikiran unik dan bijak.
[][] Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
[][] Pemikiran yang tajam.
[][] Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
[][] Sesuai jadi seorang doktor.
[][] Cermat dan teliti.
[][] Personaliti yang dinamik.
[][] Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
[][] Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
[][] Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
[][] Terlalu degil dan keras hati.
[][] Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
[][] Tak suka marah kecuali digugat.
[][] Mudah ambil berat terhadap orang lain.
[][] Pandai muhasabah diri.
[][] Cara berfikir yang lain dari orang lain.
[][] Otak yang sangat tajam.
[][] Pandai mendorong diri sendiri.
[][] Tidak hargai pujian.
[][] Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
[][] Cuba sampai berjaya.
[][] Badan yang sasa.
[][] Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
[][] Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
[][] Suka duduk d irumah.
[][] Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
[][] Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
[][] Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
[][] Bercita-cita tinggi.
[][] Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.

Disaat aku mencintaimu

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.......

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta

Monday, November 8, 2010

Hangout

A'aha korang ingat tak entry yg korang kena tunggu pic hangout kitaorang...so aq nk tunaikan janji aq ..korang layan jelah gambar gambar hangout kitaorang nie..

sumpa macm dak kecik main benda nie..hahhahaha

then kitaorang terus gi pusat bowling..coz takut ramai kan..
bowling penuh ...sementara nk tnggu nama di panggil kitaorang main snuker pool dulu...hahahhah...
dengan aq aq sekali kena main...hahahahha..mcmne ada bakat x.....hahahhahaha
 then dh abis main snuker kitaorang kuar jap gi games zone sbb kawan rahim batak sangat nk main game bola..hahahahhaha...
nasib kitaorang bawa anak orang kaya nie..hahahahhaha...tgk tu terlampau bnyak sangat duit..smpai x tau nk pilih mane satu..hahahahhaha

then ..akhirnya dapat gak kitaorang main bowling..walaupon kena tnggu berjam jam...hahahhaha
hahahha nie Helmi pencabar atau lebih di kenali sebagai musuh ketat aq...hahahhahaha..alaaa tunjuk gaya konon.....poyo lah kau helmi....nasib jew tu aq bgi kau menang..ahahhahaa...
fakrul pencabar 2 aq...hahahahha kali nie die kalah...tpi ade hati nak lawan aq balik..hahhaha kalah wat cara kalah jelah..fakrul hoiiiiii..hahahha
Mase untuk bergambar ..hahahha korang layan nie...





sumpa sebijik kanak kanak ribena..hahahahahahha

akhir kata memang gempak gilerr lah kitaorang hangout..nasib ade camera nikon aq..klau x xde pic pic nie sume..hahahhaha...
kitaorang balik dulu yerrrr..haahahhahaha..yeahhhhhh ..salam. ! ! !



*dengar cite minggu depan nk hangout lagi ..hahahhaha tempat xtau agy..maybe kat The Mines kot..*

Friday, November 5, 2010

Happy Deepavali


Happy Deepavali to all my indian fwen...wahhh so happy ehhh today...itu mercun kebabommmm sana sini..hahhaha...btw jgn asyik bermain mercun....klau putus jai saperr yg susah...karim sing walia juga itu susah...yelahhh mau buat itu pantun...."bermain merun bersama kakak ,,jari putus padan mukak " hahhaha oke oke...

Wednesday, November 3, 2010

Ana Raffali Sohaimi Mior Hassan Altimet - Kalau Berpacaran

Firstly dengar lagu nie memang lucu gilerr..aq suka part yg "Jangan pegang pegang Duduk rengang rengang"
hahah best gilerrr...
so dengan baik hati nya aq menukarkan lagu tema blog aq ke lagu ini
"kalau berpacaran"

-khas untuk korang -




Good Morning ..


Good Morning Everyone...hahaha walaupon lambat skit bngun arini...just nk kata have a nice day..Dan kepada readers selamat membaca entry entry menarik di blog aq nie....haahha..Dan tak lupa jugak kepada para pemblogging sekalian..selamat memblogging ...hahahahha..

Monday, November 1, 2010

1 November 2010

Sorry guys coz dh lame x update..emmmm xde news lah hahha...Arini aq nk cite something kat korang nie...Al kisah ..sudah menjadi rutin kebiasaan aq bangun lambat ...( kantoi ) hahha..arini first november ..perghhh mengeliatt doe nk bngun gi sekolah...hhaa ! but aq tetap bngun nk gi sekolah...( terpaksa )
kalau korang nk tahu bosan doe kat skolah xde wat pape ...sbb tu aq xnk gi skolah ...emmmmm okay okay then sambung cite balik...pagi pagi lagi bapak aq dh anta gi skolah..perghhh memang bosan ahh duk sorang jew kat pondok tu ....nak wat mcmne lagi..ishhhh (nasib nasib)....then aq tnggu member member aq datang...perghhhh sume yg ckp nk dtg skolah xde dtg skolah...menyirap jewww... sabar ezad sabar !
okay nasib syamil datang ...then kebiasannya member aq nuh dtg awal ..nie xdtg dtg agy...aq suruh syamil kol die....korang nk tahu ape jadi lepas syamil kol die....hahhahhah...klau korang nk tahu member aq nie baru bngun tido ...perghhhh dh kul 7.20 pgi...bru nk bngun...hahhah..then seperti biasa beratur kat tapak perhimpunan coz ari isnin rite perhimpunan rasmi ! nasib dak laki class aq dtg ...klau x aq sorang jelah...
then kul 8.00 pagi mcmtu naik dewan ...tgk budak class amanah ngan amal berlatih drama..Sumpa Bosan Giler !..member aq sume kuarkan fon..babik kalau aq tahu aq bawak ...then x tahu nk wat pape kita orang pinjam kad UNO kat dak india ....hahaha sumpa lawak gilerrr...mcm dak kecik rite main kad uno nie...
 then kitaorang pon main...smpai rehat x abis agy ! hahahah...after rehat dlm kul 11 pgi mcmtu naik dewan lik coz dgr dak dak yg masuk pertandingan mendelklamasikan sajak n syair also drama ..( betul kew aq eja )..
sumpa bosan doe tgk dorang ..actually kitaorang bukannya tgk sgt dieorang bertanding..hahahha kita orang smbung lik main kad uno ..hahhahaha...jahat kan ! ! ! klau korang nk tahu kitaorang main kat uno tu sampai balik ..hahhahah...memang bosan gilerr doe kat skolah arini !...nasib ade  kad UNO..


*esok smpai ahad minggu depan aq cuti ..hahahah *