Friday, December 31, 2010

Khas Untuk Pembaca Blog Ezad Izzuddin

Hurmm Cepat sungguh masa berlalukan..terima kasih ya tuhan kerana telah memberi aq peluang untuk hidup dimuka bumimu ini selama 15 tahun..aq bersyukur kehadratmu..Pejam celik pejam celik umur aq tahun depan dh masuk 16 tahun..alamak terasa diri aq nie tua lah pulak..heheheh...Oke oke aq akan tunjukan korang gambar aq zaman dulu dulu (1996) ..Khas untuk pembaca blog aq sahaja...
Orang kata muka aq dulu ada iras iras chinese ..erkkkk betul kew..hanya korang sendiri yang dapat menilainya..heheheh...x silap aq umur aq masa nie 1 tahun ...Now kita pegi ke gambar tahun (2010)
hahah..yang nie pulak , orang kata macam orang bugis..erkkk yekew...ahhahaha perasan jap..So inilah sajelah koleksi yang aq wat masa sekarang nie..Gambar gambar nie khas untuk korang dan khas untuk Tahun Baru (2011)....
Assalamualaikum

Meluatt dengan sape tu ??

Adoyaii post aq kalini panas sikit...tulah manusia zaman sekarang bila seseorang tu dah glamour ..mula lah nak mencaras sana sini..ishhhh x patut...aq bukannya apew hujan xde ribut xde tiba tiba ade pulak orang x suka dengan awek si Khairul Fahmi tu..alaaa Kak Elia...sabar jelah kak dunia industri memang mcm tu..akak kena tempuh dengan positif...
terkejut beruk aq...arini bukak nuffnang..aq tgk keyword..last last nie yang aq jumpa..ishhh orang zaman sekarang..pantang tengok orang Glamour sikit....agak agak nya kalaulah aq glamour mcm nie..mesti ade orang caras awek aq kan...hehehehehhe..
Assalamualaikum

Tahun Terakhir Aku

Hello Reader's ..post aq kali nie agak toching sikit..so please sediakan tisu yang mencukupi ehh...huhuu..Tajuk post saya kalini berkaitan dengan "Tahun 2010"..ape kena dengan Tahun tu..Actually tahun tu banyak sangat kenangan yang aq x leh lupakan..Tahun tu jugak yang membuat kan hati aq tergerak membuat sebuah coretan hidup iaitu "Blog Ezad Izzuddin Dot Blogspot"...semua kenangan yang aq lalui semua nya telah tercatit didalam blog nie...Hurmmm *perasan sedih mula menyelubungi aq* ..Tahun tu jugaklah aq mula mempelajari erti persahabatan dan erti kesabaran...Banyak perkara manis yang berlaku serta banyak juga kenangan pahit yang dilalui oleh aq...Namun aq lalui nya dengan penuh kesabaran serta keyakinan ...Dan kini semuanya tinggal kenangan ..I will Miss you 2010...
Status nie baru jew aq update dari facebook..
 
So inilah hasil semua respon yang ade :) 


Kalau korang perasan tahun 2010 nie rase macam sekejap jew kan..So di kesempatan ini aq nak minta maaf kalau selama nie aq ade wat salah kat korang semua...Maybe aq ade terlepas cakap kew or something yang buat korang terasa..aq minta maaf sangat sangat...Hope korang dapat maaf kan aq.
Assalamualaikum

Thursday, December 30, 2010

Entri Paling Meluat

Sempena nak masuk Tahun Baru nie...aq nak tunjukan korang satu gambar yang menarik perhatian aq ketika asyik berfacebook-ing tadi...Jeng jeng jeng
Klik gambar untuk tumbesaran okay ...Actually tahun nie jew gempar dengan "Kes Pembuangan Bayi" ishhhh ape nak jadi dengan budak zaman sekarang...Adakah ini petanda akhir zaman???? allahualam..Gambar di atas ni penuh maksud tersirat dan tersurat. Kalau korang bijak, sila huraikan..
Assalamualaikum 

Siapakah Jejaka Terhangat Malaya ???

Wahhhh Nampaknya Jejaka Terhangat Malaya kini dirampas oleh "Khairul Fahmi Che Mat" ..Sungguh tak disangka kini pelbagai Laman laman sosial dan Google penuh mengenai Si jejaka hangat malaya ini...
Wahhh beruntung sungguh Kak Elia kerana dapat couple dengan Pemain Goal Keeper Malaysia..
Mana tidaknya sekelip mata sahaja http://jejariruncing.blogspot.com/ mendapat liputan meluas sehinggakan Dj HotFm Farah Fauzana mempromote blog beliau di dalam radio..wah wah wah...
So aq nak tunjukan korang Fan page Khairul Fahmi setakat pukul 12.00 tengah hari tadi..
116,683 orang like fan page beliau...Ramaikan...fuhhh bilalah aq nk dapat fan page yang mcm nie ramainya.hehehehe..Now dah pukul 12.30 tengah hari ..aq rase makin ramai kot yang " Like This " kat Fan Page die nie...So sampai disini ajelah post aq kalini...
Assalamualaikum..

Perang Twiter

Hello Reader's dh breakfast lom..kalau lom pegilah breakfast dulu karang x pasal pasal perut masuk angin..hahhahaha...Entri hari ini..bertajuk "Perang Twitter"...ada apa dengan twitter ??? hahahah sajew nk bagi korang suspen...
Kisah nya begini...aq sebenarnya dh lame mempunyai account "Twitter" nie tapi x penah bukak sejak daftar bape bulan yang lalu...so semalam tergerak hati nak bukak laman twitter nie..Perghhh x sangka beb ramai penyokong indonesia hentam abis abisan tentang kemenangan Pasukan Malaysia dekat twitter nie..Ala-Ala perang siber gitu..Actually aq pon join in the club sekali..Tetapi bukan nak hentam Pasukan Malaysia...Aq nk hentam itu Penyokong Indonesia..Bak kata peribahasa melayu " Alang Alang seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan" hahahah...So Tweet punyer Tweet x sedar aq dh bertweet selama 1 jam...wahhhh...hahah..So korang mesti nak tahukan ape yang aq jumpa kat Top Tweet semalam...Jeng Jeng Jeng ...
Aq jumpa benda nie ..Nak tahu apew ?? Jap ehhh..Tadaaaaaaaaaa...Rio Ferdinand ucap taniah pd skuad Malaysia...huhuhuhu bangga beb jadi Anak Malaysia..x sangka perlawanan semalam di tonton sehingga ke siaran luar negara...heehe..kalau korang x caye klik gambar untuk tumbesaran yerr...
Assalamualaikum

Cuti Umum ??


Wahhh bangga ehh korang ...jumaat nie cuti umum...Korang mesti berterima kasih kepada Skuad Bola Malaysia..tanpa dieowang x dapat korang cuti 3 hari termasuk sabtu dan ahad...hehehe...so kepada Parent yang penat bekerja siang malam cari rezeki...gunakanlah cuti yang diberikan ini sebaik mungkin..Ingat jangan bazirkan 60 jam bermula jumaat nie.hehehe
Assalamualaikum
*Bangga beb parent aq dpt cuti jumaat nie*

Wednesday, December 29, 2010

Tahniah Team Malaysia

Sememangnya ini yang kita impi-impikan selama ini...Tahniah diucapkan kepada Team Malaysia kerana telah memenangi Perlawanan "AFF Suzuki Cup 2010" antara Indonesia dengan Malaysia pada malam ini..Walaupon bermain bukan di tempat sendiri tetapi berbekalkan semangat kesukanan serta agreget 3-0 kita mampu mengalahkan Garuda " Indonesia"...Tetapi aq tetap berpuas hati kepada penyokong indonesia kerana tahu menjaga tata susila dieowang sewaktu perlawanan berlansung walapun hanya segelintir penyokong indonesia yang tidak berpuas hati dengan membaling mercun serta menyuluh pancaran "Laser" kearah penjaga gol Malaysia..Mungkin ini kemenangan kita untuk penutup tahun 2010..Akhir kata daripada aq Tahniah sekali lagi buat pasukan Malaysia kerana telah memenangi Perlawanan tersebut..
Assalamualaikum
*Majulah Sukan Untuk Negara*

Tuesday, December 28, 2010

Present From My Mom

Wahhhhh..I love you Mom...Muahhhh muahhh..thankzzz bgi Handphone sejibik sebijik macam atas nie...huhuhuh..xtau nk kata ape lagi....nnti owg belikan mama something yg menarik...waittt ma !!!!
so time to mengodek-godek application dalam tu...hehehh...Korang aq ade Handphone baru , korang ade kew ?????? huhuhhu
Assalamualaikum
*Ehhh korang cepatlah ade suggestion x tentang contest ape yg aq perlu wat*

Angau datang kembali :)





Gara-Gara Cinta Manusia Sanggup Membuat Apa Saja

*Rasa-rasa nak wat contest ..Any suggestion contest ape yang patut aq buat*

Back To School :(

Omg , aq taknak benda nie berlaku dalam hidup aq..Rase macam sekejap jew cuti 2 bulan nie..dah nak "Back To School" balik semula....Hurmmm nampaknya bermulalah aktiviti Wish list aq untuk tahun 2011..alaaa yang aq post kat korang tempoh hari...Hurmmm terpaksa jumpa sekolah yang sama , perangai kawan yang x boleh di elakkan , tandas sekolah yang amat wangi , mak cik kantin yang sangat baik hati *yekew sume benda tu* ...hahhaha...
kenapa cuti akhir tahun x dipanjangan ehhhh at lease bagilah cuti 4 bulan *melampau* ...aq nak tidur macam kucing kat atas nie...lena jew...hahahah...Hurmmm tapi nak wat macamane dh kerajaan bagi cuti 2 bulan terpaksa menerima...Tahun baru , cikgu baru , kawan baru , dan kelas baru...hehehehe
Assalamualaikum
*Tahun Baru , Azam Baru*

Monday, December 27, 2010

Sorry , I can't be Perfect :(

Sorry Reader's agak toching sikit post unutk arini...hahahah*poyo*..Seperti yang korang baca kat atas tu "I'm Sorry , I Can't Be Perfect" itulah ungkapan yang di ungkap oleh Jantung Hatiku...Hurmmm nak wat macamne benda dah berlalu kita leh nak patah balik...just berserah pada Tuhan...kita merancang , die yang menentukan...*mood sedih nie* Kenapa kau pergi dalam hidup aq..Kenapa,Kenapa !!!...Setelah bertahun lamanya kau bersama dengan aq ..tpi kenapa baru sekarang kau pegi dari hidup aq....Hurmmmmmm...Demi Reader's yang aq sayangi ku perkenalkan jantung hatiku..

Inilah Si jantung Hatiku....hahhahahahahah suspen kan...ingat kan Gf mane yang sanggup tinggalkan aq...hahahaha actually jantung hatiku nie hilang..maybe die sedih sebab aq marah marah die..Bukan niat aq nk marah die..dh die xnk makan "Frieskies" yang aq kasi mau x marah , penat aq beli tau..
Dh lah mahal sekarang , naik bape "Sen" pulak tu...ishhhh ..so now kena cari die balik sebelum terjadi ape ape kat die...Hehehe sorry lah yang mane "Terexcited" bace aq punyer post nie..hehehe..
Assalamualaikum
*Kucing zaman moden nie dh pandai tulis surat tau*

Sunday, December 26, 2010

Wish List 2011 :)

Erkkkkk dh boleh wat wish list untuk tahun 2011 x ...hurmmmm confius ...huhuhuhu kalau dh leh buat , aq nk senaraikan wish list aq untuk tahun 2011...Tapi xpelah tinggal bape hari jew lagi tahun 2010 nk tutup tirai..hurmmm i will miss all my memories in this year ....oke oke korang mesti dh x sabarkan nk tengok wish list aq ...heheheh....

Jeng-jeng-jeng :
  • Nak focus pada pelajaran untuk form 4 tahun 2011
  • Cuba untuk kuruskan badan :)
  • Lebih prihatin terhadap kesihatan diri
  • Tingkatkan keyakinan sbb before nie keyakinan diri terlalu Low
  • Cuba untuk mendapat Lappy yang dihajati..hehehe
  • Berusaha untuk menjadi ketua tinggkatan di kelas pada sesi 2011 :)
  • Mantapkan Skill Permainan Bowling pada setiap hujung minggu :)
So Itu jelah wish list aq untuk sesi 2011...
Assalamualaikum

Saturday, December 25, 2010

Nasi Minyak - Part 1


Yeahhhh...bulan nie jew dh bpe umah kitaorang serbu*hello kami sekeluarga bukan perompak*actually bulan nie memang bnyak parent Kahwin kan anak...huhuhuhu...Arini aq nk cerita kat korang pasal "Nasi Minyak"...heheheheh Terliur ehhhh...hahahha..arini pagi pagi kena bangun coz kena kemas umah..then my mom said "Ehhh tengah hari nie ade keje kawin"...Aq ape lagi ...sorak wahhhhhhhhhhh "Gantung Kuali" lah nmpaknya kita arini....hehehehe....After an hour sampai gak aq kat dewan tu..Then tgk jam baru kul 10 a.m. ...Hati asyik berkata-kata jew " Bilalah nk kul 12 nie" hehehehe ,...actually keje kawin tu die wat kat Dewan Penjara Kajang*bukan dalam penjara ehh*hahahha...Then tunggu punyer tunggu akhirnya jam dh kul 12..wahhhhhhhh Happy coz lapar gilerr...hahaha then masuk dewan...My Sis said wahhh bangga akak dik , kite masuk sekali dengan pengantin..hahahahah....*muka x malu*aq balas balik biar jelahhh orang nk kata apew aq dh lapar gilerr nie...My sis gelak kahkahkahkah....Then after makan , perut memang Full gilerr x leh nk jalan dh...hahahah...Aq terus naik kete blaaa, nk tahu sebab apew aq blahhh gitu jew dengan my sis dan tinggalkan parent aq kat Dewan Penjara tu...Tungguuuuuuuuu Next Episod !!!!!!

Assalamualaikum ..


*Tunggu Next Episod Tau*

Sesi Lepas Tension :)


Hello Reader's , sorry coz kebelakangan nie busy sikit...Di tengah malam yang sunyi aq nk cerita sikit kat korang pasal sesi melepaskan "tension"..Cerita die mcm nie pukul 6 ptg tdi dapat message dri my sis ..die kate "wei jom spam dua bowling malam nie" so tanpa segan silu aq pon reply balik " set ! pukul berapa " so message punyer message tgk jam pukul dh pukul 7...wahhhh dlm hati aq kata dh late nie , dengan belom mandi lagi ...heheheh...so lepas dh mandi sume tengok jam dh kul 8 ...My sis bawak aq dengan kereta kesayangan die tu gi Main Bowling kat Metro Point *tu jelah port kitaorang*So sampai jew tempat bowling terus bayar takut penuh ...kitaorang main 3 game *selalu 2 game jew* main punyer main smpai x sedar dh kul 10 ...wahhh dlm hati aq kata mesti mama bising coz balik lambat...Tup tup after 10 minutes mama kol ..hurmmm dh agak dh membebel jew mak aq tu....hahaha...so mcm biasa lah kalau main bowling aq yang menang heheheheh...arini ntahh macam mane leh score tinggi 158 jatuhan pin..maybe lepaskan tension kot ..yelahhh PMR candidate katakan...hehhehe...so lepas main bowling kiteowg gi makan kat kedai Mamak depan Metro Point Tu....hahhaha mkn mkn lepas tu tgk jam dh kul 12 ...memang macam tutttttt lah...apasal cepat sangat masa berlalu arini...After makan my sis pecut 120km/j dengan kereta kancil putih die tu...hehhehe begegar sume benda kat dalam tu...heheheh then smpai umah dlm kul 12.30....nasib my mom dh tido klau x membebel lagi..heheheh...so sampai sini jelah cerita yang aq nk kongsikan dengan korang ..
Assalamualaikum...

*Sabtu dengan Ahad ade jemputan kawin so x payah susah susah nk masak*

Thursday, December 23, 2010

Alhamdulillah :)


Alhamdulillah ...semuanya berjalan dengan lancar arini...First mase nak ambik result PMR...memang berdebar gilerr rase nak tercabut jantung....huhuhuhu last last biler dh dapat result fuhhhhh lega yg amat ...hehehhe

What !!!!!!!! nk tahu aq dpt bape ....alahhhhh korang nie ...teka jelahhh aq dapat bpe ?????
ahhaahha klau dh dpat teka korang reply post nie ....

Selamat meneka :)

Assalamualaikum :)

Tuesday, December 21, 2010

The Best Korean Movie :)

Hello Reader's korang mesti tercari cari kan kemana aq menghilang*rindu ehhhh*...hohohohoho sebenarnya p1-Wimax aq wat hal lah....ishhhh geram doe....arghhhh tapi xpe , boleh di maafkan ...oke oke back to the story , hurmmm mcm biasalah semalaman aq tak boleh tido..*pasal apa* alaaaaa korang nie xkan dh lupa kot...hurmmm malas lah nak sebut benda alah tu lagi...spoil mood betul..cehhhh hahhaah..actually aq story kat korang nie psal cerita Korean ...*walaweiiiiii Ezad tengok cite korean lah pulak*
Perghh cite tu memang best gilerr x sangka this is first time aq tengok cite korean ....Nak tahu cite apeww ????


Tadaaaaaaa nie lah tajuk cite tu " Lost And Found " ...Best gilerr citer nie ...actually cite nie mase aq darjah enam dh ade tpi still tayang kat tv lagi....wahhhhh best....Disebabkan niat hati aq baik arini aq bagi korang tengok "Trailer" cite nie


Saturday, December 18, 2010

Bored :(


Woahhhhhhh....ZzzZzZ...Today is very very bored for me...hurmmm dun know why ...maybe probably too busy thinking about the day due to PMR results..

Oke oke...Enough Ezad ! ! ! ! ! ! 
That's all for today 

Hurmm i will see u guys next time okay :)
Assalamualaikum..
"Still Countdown the day due to PMR result"

Friday, December 17, 2010

Countdown :(


Debaran kian terasa ! bahang semakin panas ! tiada lagi gelak tawa ! yang tinggal hanya tangisan !
Ohh my god ! pleaseeee skip this number ...i'm very very hate this number ....kenapa ???

Sebab 23/12 result PMR di umumkan...owhhh tensionnnn....still countdown dude...aiseymennn spoil kan mood betul lah...

Semalam kat berita dh umum 23hb nie result PMR kuar ...tup tup after 5 minutes my mom sent message to me ...she said like this

"23 hb nie result PMR kuar ...berdeber rasanya...."

Hello i yang nk ambik result bukan you ...cehhhh ...hahhahaha...Actually i x reply pon..hahahhaa...
sajew wat statement ..:)

Now bilerr bukak Facebook-ing jew penuh notifiqation...last last bilerr bukak jew !!!! nahh ambik koooo semua tanya pasal result jew...ishhhh rase nk terjun swimming pool jew...

Apa apa pon ...doakan yang terbaik buat aq ehh korang ....hurmmmmm xtahu nk kata ape lagi dah...
pening memikirkan tentang result...

Ohh yeahhh....maybe tahun 2011 blog aq nie akan di kurang post entri...so jangan tanya lagi kenapa aq selalu x update blog...Maybe nie the last one post untuk tahun ini....

Thankzz to all my reader's kerana sudi singgah n membaca entri yg x seberapa nk menarik nie...okay i will miss you all :) :) :) Doakan kejayaan saya ! ! !

Assalamualaikum

Thursday, December 16, 2010

Please Don's say that :(

Blogger A : Eton kau nk tahu x ..skunk nie dh x ramai blogger lelaki yang menceburi dunia blog ..

Blogger B : yelah cik senah ..aq pon rase macam tu ..

Blogger A : Kesian dieowang kan ton ....

Blogger B : Tulah pasal ...kesian kesian kesian ....

Selang Beberapa minit kemudian

Aq mencelah :

Blogger C : dh abis mengumpat ...

Blogger A : ehh dari mane kau datang ?

Blogger B : mane ade kiteowang mengumpat ...

Blogger C : x kisah lah dari mane aq dtg ..yg penting aq x setuju ape yang korang pertikaikan ..

Blogger A/B : dh memang kenyataan nk wat mcmne ...

Blogger C : siapa kate lelaki x ramai menceburi bidang blog ..tuhh tengok tu Si Ben Ashaari , Aizul   Marcello , Qamarguys ..tuh semua bukan lelaki kew ...itulah blog blog yang patut kita sanjungi ..even aq pon masih bergelar pemblogger baru ..tapi aq hormat dieowang tau .

Blogger B : Marah nmpak ..

Blogger A : yelah mcm marah jew..

Blogger C : memang aq marah dan x puas ati nie...

Selang beberapa minit kemudian tiada seorang pon yang membalas komen Blogger C...

kesimpulannya : jangan lah kita berburuk sangka terhadap sesama manusia...even manusia x se perfect mane tetapi manusia mudah menjadi fact ..hahahhaha
Renung renung kan dan selamat beramah...

Kontest Blog Terkemas





Oke Reader's tdi sebelum nak Breakfast terjumpa satu contest nie ...sempatlah usha usha jugak.
Kalau korang nk tahu blog yang aq usha nie kepunyaan Hannafauzann story ....korang wajib usha blog die...hahhahaha..


Hurmm masuk arini tahun nie dh bape ehhh contetst aq join...sattu kali empat darab tiga bahagi enam ...hurmmm owhhhh baru 3 aq masuk contest tahun nie..hahahhaha..

So aq nk Tag tiga orang blogger kat blog aq nie :

1 : Cik Haniey
2 : Aisumi Gadis Atas Awan
3 : ???????????

Ehh nape buat tanda soalll...jeng jeng jeng..hahahha sebenarnya yang ketiga tu aq wat untuk korang sumeee ! ! ! hahahahahhahaha

Wednesday, December 15, 2010

Jom Kita Berkenalan



  1. Bila mula buat blog ? 
    Bulan 3 ( March ) 2010

  2. Jumlah follower sekarang ini .. 
    Setakat pukul 4.30 petang nie ade : 169 Followers
  3. Berapa trafik harian ? 
    Bawah 100
  4. Sehari brapa entri ?
    Tengok mood , kadang kadang boleh mencecah 3 dan 4 entri dalam satu hari 
  5. Berikan satu blog yang best korang suka baca .. 
    Jeng jeng jeng...Blog yg best dan yang aq suka baca ialah Blog Ben Ashaari ...hahha

Tuesday, December 14, 2010

Takuban Perahu - Sejarah Dunia



Perghh baru sekarang aq tahu sejarah Takuban Perahu kat Bandung , indonesia ..walaupon penah pegi kat sana ....Hasil selidik berpandukan cerita Sangkuriang kat Tv3 nie...aq dapat maklumat mengenai Takuban Perahu ...

Sejarah :

Pada jaman dahulu, tersebutlah kisah seorang puteri raja di Jawa Barat bernama Dayang Sumbi. Ia mempunyai seorang anak laki-laki yang diberi nama Sangkuriang. Anak tersebut sangat gemar berburu. Ia berburu dengan ditemani oleh Tumang, anjing kesayangan istana. Sangkuriang tidak tahu, bahwa anjing itu adalah titisan dewa dan juga bapaknya.

Pada suatu hari Tumang tidak mau mengikuti perintahnya untuk mengejar hewan buruan. Maka anjing tersebut diusirnya ke dalam hutan. Ketika kembali ke istana, Sangkuriang menceritakan kejadian itu pada ibunya. Bukan main marahnya Dayang Sumbi begitu mendengar cerita itu. Tanpa sengaja ia memukul kepala Sangkuriang dengan sendok nasi yang dipegangnya. Sangkuriang terluka. Ia sangat kecewa dan pergi mengembara.

Setelah kejadian itu, Dayang Sumbi sangat menyesali dirinya. Ia selalu berdoa dan sangat tekun bertapa. Pada suatu ketika, para dewa memberinya sebuah hadiah. Ia akan selamanya muda dan memiliki kecantikan abadi. Setelah bertahun-tahun mengembara, Sangkuriang akhirnya berniat untuk kembali ke tanah airnya. Sesampainya di sana, kerajaan itu sudah berubah total. Disana dijumpainya seorang gadis jelita, yang tak lain adalah Dayang Sumbi. Karena terpesona oleh kecantikan wanita tersebut, Sangkuriang melamarnya. Oleh karena pemuda itu sangat tampan, Dayang Sumbi pun sangat terpesona padanya.

Pada suatu hari Sangkuriang minta pamit untuk berburu. Ia minta tolong Dayang Sumbi untuk merapikan ikat kepalanya. Alangkah terkejutnya Dayang Sumbi ketika melihat bekas luka di kepala calon suaminya. Luka itu persis seperti luka anaknya yang telah pergi merantau. Setelah lama diperhatikannya, ternyata wajah pemuda itu sangat mirip dengan wajah anaknya. Ia menjadi sangat ketakutan. Maka kemudian ia mencari daya upaya untuk menggagalkan proses peminangan itu. Ia mengajukan dua buah syarat. Pertama, ia meminta pemuda itu untuk membendung sungai Citarum. Dan kedua, ia minta Sangkuriang untuk membuat sebuah sampan besar untuk menyeberang sungai itu. Kedua syarat itu harus sudah dipenuhi sebelum fajar menyingsing.

Malam itu Sangkuriang melakukan tapa. Dengan kesaktiannya ia mengerahkan makhluk-makhluk gaib untuk membantu menyelesaikan pekerjaan itu. Dayang Sumbi pun diam-diam mengintip pekerjaan tersebut. Begitu pekerjaan itu hampir selesai, Dayang Sumbi memerintahkan pasukannya untuk menggelar kain sutra merah di sebelah timur kota. Ketika menyaksikan warna memerah di timur kota, Sangkuriang mengira hari sudah menjelang pagi. Ia pun menghentikan pekerjaannya. Ia sangat marah oleh karena itu berarti ia tidak dapat memenuhi syarat yang diminta Dayang Sumbi.

Dengan kekuatannya, ia menjebol bendungan yang dibuatnya. Terjadilah banjir besar melanda seluruh kota. Ia pun kemudian menendang sampan besar yang dibuatnya. Sampan itu melayang dan jatuh menjadi sebuah gunung yang bernama "Tangkuban Perahu."

Saya masih bersekolah dan juga seorang blogger


Actually nie segmen dari Blog Ben Ashaari ...so nak try jelahhh..hahhha...oke straight to the point..

Sekolah Menengah Kebangsaan Kajang Utama telah ditubuhkan pada tahun 2003...dahulunya sekolah ini adalah bekas tapak lombong...tetapi telah dijadikan sebuah petempatan persekolahan...Umur aq 15 tahun ( 2010 ) ..I know PMR right...just waiting a result ...Jurusan yang aq ambil di sekolah adalah jurusan Sains Pertanian....Sekolah aq telah banyak melakukan aktiviti seperti latihan kebakaran latihan gempa bumi..sukan tahunan serta hari hari perayaan...secara jujur selama tiga tahun bersekolah di smk kajang utama aq adalah murid biasa tiada jawatan yang di sandang..
Aq mempunyai blog kerana aq minat dengan penulisan ...serta aq dapat luahkan segala kenangan , suka duka aq di dalam blog ini...

Pada pendapat aq mempunyai sebuah blog bukan sekadar mengejar pendapatan hasil dari Nuffnang..ataupon Followers yg follow kite...tetapi dengan adenya blog , kita dapat memperbaiki penulisan kite..Dari situ kita dapat melihat kelemahan yang kita ada dari segi penulisan..

So sampai di sini saja lah entry aq buat kali ini ..
Assalamualaikum

Mase Untuk Vote :)

Hey Reader's wat pew jew tu ....a'aha korang dh vote belum Blog Dunia Remaja kat Blog Baru Pilihan Malaysia 2010..klau belum Vote lagi pegi lah vote cepat ..ingat No 310 pilihan 8..

Apew lupa nk undi kat mane ...hurmmm jap jap ehhh....

Tadaaaaaaaaaaaa ! ! ! ! !  click kat link bawah tu ..

Undian Pertama

cepat undian hanya sampai ari jumaat ....jadikan Blog Dunia Remaja nie dalam Top 50...


*Undi jangan x undi*

Monday, December 13, 2010

Akhirnya :)


Semalam teringin nk tengok cite Hantu Kak Limah Balik Rumah...Then try tnya my parent ..so my parent agree to watch this movie...yeahhhh I'm Happy...
Esoknya terus decided gi Jusco Balakong ...sesampai jew kat situ terus gi tempat tempahan tiket kat aras 2...A'aha korang nk tahu ape yg terjadi lepas tu....Jeng jeng jeng ! ! !

Sampai jew Turn kiteowg pegawai kat situ kata " Maaf dik tiket untuk hantu kak limah balik rumah sudah abis di jual " panas jew hati...hahahah xpe xpe ezad chill...

Then my sis try tempah guna aplikasi kat phone die.then great ade kosong lagi tpi kat The Mines..my mom said xpe balakog dengan The Mines dekat jew...then after an hour kiteowg sampai kat situ..mcm biase terus gi tempat tiket.fuhhhh selamat ade kosong..Tapi pukul 3...

Then tibalah masenya...perghhhh memnag kelakar gilerr cite tu...nk nk si lembut dengan tangan die kekiri kekanan..hahahha...Mantoppp ! ! ! 

Hantu kak Limah Balik Rumah i give you 5 star ! !

*pstt : korang dh undi lom Blog nie kat BPM..ingat pilihan 8 no 310*

Vote For Me :)


Korang Undian telah dibuka...so boleh x korang undi untuk blog ini ...No blog nie adalah 310...

Please i need you to vote my blog...follow this link and click at the number of 310 ..

Undian Sudah Dibuka ...

mintak jasa baik reader's sume :)
klau dh undi blog ini ..please leave a message in  my chatbox ...and i will vote for you...
Thank You :)

Saturday, December 11, 2010

Undi Jangan Tak Undi :)


Hey korang ..i nak remain's kan you all nie ~ jangan lupa undi blog Dunia Remaja nie kat " Blog Baru Pilihan Malaysia 2010 "

Tempoh Untuk Undian!!

Baiklah saya nak umumkan tempoh untuk anda semua boleh mula mengundi. tapi bukan undi sekarang ye..


Setelah diteliti dengan keadaan sekeliling, tempoh undian untuk peringkat pertama ni adalah:


Jam 7 pagi 13 disember (isnin) - jam 7 pagi 17 disember (jumaat)
 
So korang ape tunggu lagi undi jangan x undi 
No blog untuk di undi adalah (310)


Tanda bulat berwarna merah itu adalah nama serta no blog untuk di undi yerr 
undi jangan x undi

Friday, December 10, 2010

Award From IeQa's StorY


Whattt ! ! ! i dapat award ...wahhh terharu gituuuu...hak9...Actually award diberi sebagai tanda followers yang ke 100 di blog beliau - IeQa's ...so di kesempatan ini aq ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada IeQa kerana bersusah payah untuk membuat banner award nie khas untuk aq..


"Terima Kasih Daun Keladi 
Harap Kita Berblogging lagi"

Hantu Ezad Balik Rumah :)



Hahahah xleh blahhh lah ko ezad ...why why why ??? tu tajuk post kau untuk harini ...hahhaha
actually aq sengaja letak tajuk tu biar kasi gempak sikit ..hahahahha oke oke korang jangan salah faham ye aq x penah sekali pon membela atau membeli hantu di kedai kedai berdekatan dengan rumah aq..hahhaha...

Oke oke reader's sebenarnya aq teringin nak tgk cite "Hantu Kak Limah Balik Rumah" ade orang kate cite tu best...lagipon mase aq pegi Mid aritu memang ramai siot owg tgk cite nie....but aq tgk cite Narnia, btw best gak cite die....


Hurmm agak agaknya bile lah aq leh tgk cite nie...
*duit dh pokai selepas pegi Mid*



Migraine :(


Arghhhhh Migrain dh start wat hal balik semula..nie yang terbantut aq nk update blog nie...Please lahh ! jangan lah kena kat aq balik...sakit tahuuu !!!! Actually bulan nie memang bulan paling stress...yelahh korang mesti x caye kan sbb asyik tgk aq kuar hangout jew...Sebenarnya aq kuar semua tu sbb aq nk hilang kan stress aq nie...Bulan nie jew bnyak yang aq kena pikir....yelahh sebagai contoh Keputusan PMR 2010...aiseymenn nie yang benda nie yang wat aq naik gileerr skunk...Honestly aq ckp kat korang calon pmr mane yang x risau pasal result die kan..hurmmm chill jelahh ezad....

Oklah That all for for my story ... :(

*Still menghitung hari untuk keputusan pmr keluar*

Apaa ! ! ! ! Kaki ku patah :(

Aduhhhhhhhhh waaaaaaaaaaa sakitttttttt lah.....

Terus pegi klinik berdekatan 

Di klinik :

Doc : ye sila masuk ! ohh Ezad..hurmm arini sakit apew lagi ?

Ezad : Tak tahulah Doc dari malam tadi kaki saya asyik sakit jew ..

Doc : owhh let me check you ...

Ezad : okay !

( after 5 minutes )

Doc : owhhh nie cuma terseliuh sikit jew nie...maybe terlalu banyak berjalan dalam satu mase ..

Ezad : owhh that's why kaki i sakit ..

Doc : Yup ! dun worry i give u ubat tahan sakit n ubat cream untuk sapu di pergelangan kaki ..

Ezad : okay ! thankzz Doc

Doc : welcome !



*So conclusion die senang jew ...kaki aq sakit sebab terlalu bnyak berjalan 
memang patutlah sakit 
semalam berjalan dekat Mid dari pagi hingga kew malam ! 
hahahaha so terima jelah akibatnya Ezad ..*


Thursday, December 9, 2010

Tersenarai Di Blog Baru 2010 - pilihan 8


Allhamdulilah akhirnya tersenarai jugak blog Dunia Remaja nie dlm Blog Pilihan Malaysia 2010 ..alaaa xkn korang x tahu lagi...kan aritu aq dh post entry pasal Blog Baru (2010)..ingat x ingat x ! ! ! hahahaha klau ingat apa tunggu lagi undi jangan x undi ...opsttt tarikhh undian belum diketahui lagi..maybe dlm mase terdekat nie ...Blog Dunia Remaja nie tersenarai dalam  :

Senarai Blog Baru (2010) pilihan 8

korang cari nombor 310..a'aha kalau dh jumpa senang skit korang nk mengundi nnti...
so kalau ade ape ape masalah boleh merujuk kepada tuan empunya blog ini ataupon tinggalkan pesanan anda di chatbox tergantung di sebelah kanan anda ...

*sesiapa yang mengundi blog nie akan diberikan hadiah*

Midvalley 9.12.2010 :)

Hello Reader's aq nk citer sikit nie kat korang ..arini aq hangout lagi tau ....*what hangout again's*  hahahha...so aq nk share story aq kat korang nie...Ala lek arr beb sharing is caring..hahha..Oke oke back to the story ...First i tell you pegi memang x plan doe...tahu tahu jew dieowang ajak ...so apa lagi rezeki jangan ditolak...Esoknya memang bngun awal gilerr lah around 7 a.m to 7.30 a.m..Semangat gilerr nk gi Midvalley...hahaha bgun bgun jew terus tell to my papa ...suruh tnggu coz nk ikut die anta my mom gi keje..so xyah buat dua kali keje kena pusing balik...dlm kul 8.30 a.m papa terus anta gi KTM Kajang...yelahh takut lambat...korang nk tahu x aq smpai jew kat KTM tu xde langsung kawan aq yg dtg...Alamakk Panic kejap ....oke oke make call with izzan...perghh hampeh x jawab pon...last last after 10 minutes like that Atta dtg..my friend BF...fuhhh selamat  ! xdelah sorang sorang kat sini...then tiba tiba jew ade owg tepuk bahu aq dri belakang then pandang jew belakang rupe rupenya Amiro ..sumpa mula mula memang x kenal then after that leh cam skit muka die....After an hour tnggu izzan n the gang sampai perut memang keroncong abislah...mane x nya x makan sattu ape pon...ishhh...chill izzat..hahah...Sampai Midvalley dlm kul 10 mcm tu terus cari tandas .sbb x tahan nk membuang...hahahah then selepas membuang ape yg patut...kitaowg jalan jalan dulu dlm mid smbil tunggu yasmin ..then atta cabar aq main bowling..oke fine aq sahut cabaran die...then lepas jew bayar sume harga bowling....sume tunjuk hebat jew padahal main x seberapa...korang nk tahu x sumpa aq xnk main kat situ lagi nk tahu nape ? ? ? sebab line bowling kat situ licin gilerrr smpai aq jatuh mcm nangka busuk kat situ...hahahha..then mcm biaselah atta yg menang ...aq kalah disebabkan licin bowling tu mcm #$@$$%...hahha...oke oke then citer Narnia dh nk start kat panggung..so kite owg terpaksa pantas skit berjalan...then masuk jew dlm panggung ade satu cina mcm sialll tu ambik seat kitaowg..berdebat lah dlm panggung tu gak...nasib cite lom start lagi masih tgh iklan ...uishhh sian izzan terpaksa duduk seat belakang...hurmmmm ..oke oke kat dlm panggung tu sumpa sejuk gilerr walaupun badan aq nie dh meliputi dgn lemak yg bnyk tetapi masih tidak mampu untuk menampung kesejukan di dlm tu..hahahha...After that cite narnia tu memang kelakar gilerr nk nk ade satu character bdak lelaki tu kelakar gilerr..alaaa nama die x ingatlah...hurmmm dh lah bnyak ckp last last ambik ko kena sumpa jadi naga baru tahu nasib die mcmne...hahahhahah...Then Pukul 3.30 p.m cite narnia tu abis..so kuar gi cari port nk makan ...aq dgn anis ape lagi mkn Sizziling beb..tpi anis kutuk kutuk sbb maha harga sizziling tu..hahhahaah standart ahh tu..Finally mase nk balik kew kajang memang parah gilerr nk naik KTM ...penuhhh gilerrr ..terpaksa ambik second trip..tu pon masih penuh but kena himpit himpit lah skit..sumpa mcm mcm bau ade dlm tu..rase nk pengsan pon ade.hahahahah...After an hour dlm kete api tu kiteowg pon smpai station kajang...uishhh nasib x jauh sangat..hahahah so korang layang jelah gmbar nie :


actually bnyak agy malas lah nk upload..soryyy ! !

Wednesday, December 8, 2010

Resipi Meletup Di Dapur :)

Apalah nasib diriku yang malang ohh tuhan...lalalalalalalalala....cehh nak menyanyi lak...hurmmm korang dh lunch lom ...mesti dh kan then makanan korang mesti sodap kan..hahahha...Kalau ade yg tgh makan tu ingat ingat lah kite kat sini...ohhh yeee arini aq lunch sedap tau mengalahkan korang punyerr masakan ..nak tahu apew :


Maggie kari ...hahahha sedapkan....so sesiapa yang nk ambik resepi nie salin lah ..hahaha :

Follow This Step :

1 : Beli Maggie kari berdekatan dengan kedai anda 
2 : Bayar duit harga Maggie kari tu ..hahahah
3 : Balik rumah selepas membeli 
4 : Sesampai dirumah terus ke dapur 
5 : Sediakan kuali serta isikan air dan biarkan ianya panas sebentar
6 : Masukkan Maggie yang anda beli serta perencahnya
7 : biarkan ia kembang 
8 : angkat apabila sudah kembang dan letakkannya di dalam magkuk/pinggan
9 : Sedia untuk dimakanan

Macamana simplekan resipinya..hahahhaha 
Selamat Mencuba :)

Myspace VS Facebook VS Twitter :)

Hello Again's Reader's ..hari ini aq nak bincang pasal " Laman Sosial "...Tak kisah lah laman sosial ape ape pon asl kan bukan laman rumah okay ! hehehehe...Pada Pendapat korang kenapa Laman sosial ini perlu burtukar tukar wajah ..contohnya : Myspace Twitter dan Facebook ..adakah tujuan dieowg bertukar wajah ini kerana sifat ingin bersaing...Pada pendapat aq...akan ku katakan disini "YA" memang benarr mereka ingin bersaing...So apa pendapat korang mcmne lak ??? adakah korang setuju dengan pendapat aq ???






Tetapi yang pastinya aq akan tetap menyokong persaingan sihat antara Laman Sosial ini..

*Blogger Tetap No 1 Dihatiku*

Terlaksa juga hajat :)

 Hello Reader's Hari nie aq happy sangat ...nak tahu kenapa aq happy ?? jeng jeng jeng ..arini aq buka jew blog uishhh follower's aq dh melebihi 100 ratus rupenya ....akhirnya impian aq tercapai gak untuk 100 orang follower's dlm setahun...Syukur Alhamdullilah...

Hope Tahun Hadapan (2011) akan bertambah lagi follower's aq..

*Selamat Tahun Baru*

Tuesday, December 7, 2010

Blog Baru (2010) Pilihan

Assalamualikum ...korang mesti nak tahu kan motif aq letak (Blog Baru 2010 pilihan) ..jeng jeng jeng...hahhaha aq masuk contest lah...ala anjuran Blog Pilihan malaysia ..First time nie masuk contest ..

Blog ini ditubuhkan pada tahun ini ( 2010 ) bulan March ...hasilan post pertama aq adalah :

First Time Berblogging

Actually aq wat blog nie atas kehendak aq sendiri...mula mula mcm sajew jew nk berblogging but pada bulan 6 tahun nie..aq mula pandang serius tentang blog nie...

Pada korang sume aq still blogger baru okay....
last thing pada sesiapa yang nk join contest nie sila buka link dibawah :

Blog Pilihan Malaysia 2010

Kita boleh berkenalan antara satu sama lain melalui blog pilihan malaysia 2010 nie...

Makin Meningkat :)

Alhamdulillah sejak akhir akhir nie makin ramai membaca blog aq..walaupun jumlahnya tidak begitu bnyak tetapi aq tetap bersyukur serta berterima kasih kepada sesiapa yang sudi membaca blog "Dunia Remaja"

Perlu Bukti :


Dari apa yang Nuffnang Beritahu aq statik pembaca blog aq semalam adalah 123 orang manakala unik 61 orang...Arini tak tahu lagi...Harap harap makin bertambah ...

*Terima kasih Reader's kerana telah membaca blog Dunia Remaja*