Monday, January 24, 2011

Doktor vs Lawyer


Pada pendapat anda , masih releven lagi kew cita-cita seorang kanak-kanak untuk menjadi  Doktor dan Lawyer pada kalangan kanak-kanak...Even aq pon masa kecik kecik dulu pon ingin bercita-cita nak menjadi doktor..Lastly , see now aq ambik aliran Prinsip Perakaunan takda kena mengena lansung dengan cita-cita aq..hahhaha...
Kebetulan ada sorang cikgu nie , tiba tiba jew minta pendapat aq tentang "cita-cita"...Then aq pon nak minta jasa baik korang boleh tak bagi pendapat tentang tajuk kita pada hari ini iaitu "Masih Relevan lagi kew cita-cita untuk menjadi Doktor dan Lawyer"...so selamat memikirkan pendapat...


*Tiada kena mengena dengan post di atas*

"I Want To Be A Doctor Teacher"

Masih teringat daku kenangan sewaktu belajar di bangku persekolahan...Masih berlegar-legar lagi ingatan ku sewaktu pertama kali kaki ku melangkah ke kelas "Anggerik" di sekolah kebangsaan kajang utama pada tahun 2002...Perkenalan ku dengan seorang budak yang bernama "Zaim" telah banyak memberi dorongan sewaktu belajar bersama-sama..Dan kini aq dan die masih lagi  berkawan, bukan hanya kawan biasa tetapi kawan rapat dan kawan baik..Dan tak di sangka cita-cita ku sama macam die iaitu ingin menjadi seorang doktor yang berpelajaran dan bertauliah...Dan masih terbayang lagi sewaktu cikgu Bahasa inggeris menyoal aq dengan die akan cita cita kami, dengan serentak kami menjawab "I want to be a doctor teacher" Then after that , kami tergelak terbahak-bahak sambil diperhatikan oleh guru bahasa inggeris kami...

Wah ter-feel lah pulak tulis cerpen kat atas nie...hahahahaha...Assalamualaikum

2 comments:

wida said...

biasalah..masa sekolah dulu msti cita2 nak jd doctor, arkitek, lawyer, pilot..semua kerja2 yg glamour. tp nnti dh masuk u..mesti lagi byk choice.

Ezad Izzuddin said...

wida : tau xpe..heheheh