Sunday, February 6, 2011

Holiday + Makan + Angin = Holiday Makan Angin

Hello Reader's semua ...Hope korang sihat-sihat selalu ....Holiday ??? Hurmm honestly aku cakap "Aku Happy Gilerr" huhuhu thankz mama n papa coz bawak gi holiday..3 Febuari 2011 terlakar sejarah dalam hidup aku...haahah korang mesti nak tahu kenapa ...Jeng jeng jeng sebab aku gi holiday 2 tempat...First kitaorang gi Port Dickson , Second gi Melaka...perghh best tak terkata , tak pernah aku pergi bercuti dua tempat yang berbeza.Yang Penting Ternak Lemak hahahaha..Oke oke daripada korang mendengar aku membebel , korang tengok jelah gambar-gambar time makan yang sempat aku ambil :

Port Dickson 

Di Port Dickson cukup sinonim dengan makanan laut ( Seafood )..so aku apa lagi tinggal Ngap Ngap jelahhh..hahahhahaa sambil melihat matahari terbenam ( sunset )..Port Dickson Terbaik wokkk...

Melaka 

Melaka...Terkenal dengan kesedapan Ikan Bakar dan Seafood..Tempat yang aku terjah masa holiday di melaka adalah di Umbai..coz rata-rata orang kata makan kat umbai sedap n syok gila then family aku pon terpengaruh , see what happent bila sampai umbai ..hahahhaha...Lazat Tak terkata ..owhh yeah kalau kat tempat kita , lauk lauk nie semua makan dengan nasi putih kan but kalau kat umbai nie dieowang makan dengan Nasi Lemak...First datang situ memang pelik apa kehelnya yokk makan dengan Nasi Lemak ! ! ! Setelah di selidik dan selidik baru aku tahu kalau kita makan dengan Nasi Lemak kita akan mendapat rasa yang berbeza apabila kita makan...Akan tetapi sampai sekarang aku tak dapat beza apa yang lain sangat nya tu...hahahhah

Note : Saya sudah berjaya menjadi " Penternak Lemak Sejati " anda bagaimana ??? hehehe


2 comments:

paish said...

susah juga nk cr tmpt mkn sedap kt PD. but Umbai x pernah mengecewakan :)

Ezad Izzuddin said...

paisn : haahha umbai is the best place to eat...