Saturday, April 16, 2011

3 Perkara Yang Patut Korang Tahu Tentang Aku

Holla Everyone , woahhh lama tak jumpa dengan korang semua , sorry sebab aku tak tahu nak post ape dekat korang semua , well biasalah perkara tu datang balik " KEKURANGAN IDEA " ..Oke oke back to the story , hurmmm setiap manusia mesti mempunyai kelemahan sendiri kan , Tipu lah kalau ada yang cakap , diri die takde kelemahan even aku sendiri pon ade kelemahan jugak . So entri aku pada kali ini ialah tentang "Kelemahan ".

Mesti Korang nak tahu kan kelemahan aku , HOHO ! CECITE CECITE , oke oke , korang mesti dah kenal dengan aku lebih dari setahun kan ( pengikut blog aku ) dan yang mane masih baru nak mengenali aku meyh sini aku nak cite kat korang tentang kelemahan yang ada pada diri aku ..kirannya macam ( open life secret )

Dari luar korang mesti perasan yang aku nie Macho , Hensem  , Cute and di minati ramai , but ada 3 perkara yang korang patut tahu and memang patut tahu lah , 

Yang Pertama 

Kalau korang pergi Majlis-majlis hari jadi or whatever party , benda yang mesti ada untuk hiburkan kanak-kanak adalah " BADUT " . hahaha kalau korang nak tahu , sejak aku kecik lagi aku paling takut dengan Badut even sekarang pon aku masih takut lagi , walaweiii muka die tak boleh blaaaa seram sejuk aku dibuatnya ..Pernah sekali , kalau tak salah aku masa aku umur 8 tahun , ditakdirkan aku tengah jalan jalan , and adalah badut yang sungguh malang nie tiba tiba sergah aku , then aku pon apa lagi , terus tendanglah die punyerr  %^$%%^ ( ehem ehem ) , aiseymenn apalah nasib badut tu sekarang ehh , sejak aku tendang die , terus die lari lintang pukang ..

Yang Kedua 

Korang pernah pergi shopping complex tak , tipulah kalau tak pernah pergi , hahah , kat shopping complex tu korang perasan tak ade "Tangga Escalator" perghh tak boleh blaa tangga tu , kalau korang nak tahu aku fobia nak naik tangga tu mana taknya aku pernah jatuh naik tangga tu , lastly tiga jahitan aku kena , and then sampai sekarang kalau naik naik tangga tu jew , aku akan tunggu and ready untuk beberapa saat pastu baru naik .. kalau tak boleh jugak LIF kan ade ! .hahaha 

Yang Ketiga 

Di negara kita nie , setiap petang hujan , tak sah lah kalau tak hujan , hurmmm cuba korang teka , kalau ade hujan confirm ade ape ???? hahahha of course " Petir " , aku paling takut dengan petir , cite die mcmnie , mase aku duduk rumah lama , kan kalau rumah lame kan fius box die kan rendah , nak di jadikan cite , aku tengah duduk kat bawah fius box tu , time tu jugak tengah hujan lebat , perghh selang beberapa minit aku duduk bawah fius box tu , rumah aku terus Blackout ...perghh perasaan aku time tu hanya tuhan jelah yang tahu ...Mengikut sumber sumber yang boeh dipercayai , mereka mengatakan bahawa mereka nampak laluan petir tu terus kew fius box rumah aku tu ..woahhh nasib aku selamat lagi , kalau tak , korang tak jumpa dah dengan aku entah entah blog nie pon entah wujud entah tak ...

So aku rase sampai disini jelah cerita aku untuk kali ini , aku harap korang jangan pulak gelak jahat bila baca entri aku hari ini ..


2 comments:

saya YANA said...

ala siannye.. sian kat badut..sian kat kepala yang berjahit tu.. haha..
dulu pon Yana takot gak nak naik escalator tu.. kene pimpin lau nak naik.. hehe..

Ezad Izzuddin said...

yana : hahaha , thankz for the mercy , hahah kak yana pon takut naik tangga escalator tu kew :), hahaha