Saturday, July 9, 2011

Perhimpunan Bersih 2.0

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog , so semua mesti dh tahu kan top top stories blog sekarang pasal ape ! a'aha betul sangat lah tu kalau ade yang menjawab pasal Perhimpunan Bersih 2.0 .. Adoyaii ape kes lah dieorang semua nie siap buat perhimpunan bagai nie , mcamane lah rakyat nak bersatu kalau ade jew perhimpunan haram macam nie , harap nama jew bersih ..

Sebagai contoh pagi tadi aku dengan family aku nak kew Hukm , perghh punya lame masa nak sampai kat Hukm tuh , ade kew patut pukul 7.30 pagi keluar rumah sampainya pukul 12.30 tengah hari baru sampai kat Hukm .. Jalan jem teramat sangat , last last ade polis buat roadblock , ayakkkkk 4 lorong jadi 2 lorong , mau tak jem .. lenguh kaki tambah pula sampai ade yang kebas kebas kat bontot tuh ..kalau lah kes macam aku rase kalau ade yang nak ter-beranak tuh confirm bersalin kat dalam ambulans paling tidak pon atas jalan raya pon boleh lah ..

Tambahan pula , cuaca yang teramatlah panas macam kat padang pasir , but sabar jelah , nak buat mcmane , benda dah nak jadi , nak salahkan sape ? please lah salahkan Perhimpunan Bersih 2.0 tu ahh ! disebabkan dieorang lah rakyat semua tak boleh keluar rumah , kena tempuh jem yang luar biasa , peniaga-peniaga kecil rugi besar dan pegawai-pegawai khas yang terpaksa kerja 24 jam duduk di bilik bilik gerakan khas .Bak kata pepatah melayu "Disebabkan Nila Setitik , Rosak Susu Sebelanga" 

So aku terpaksa lah duduk tengok berita tv3 sebab nak tahu perkembangan perhimpunan bersih lah sangat tuh .Kuala Lumpur seolah-olah lenggang dan lumpuh tanpa sebarang penghujung tetapi yang ade hanyalah manusia manusia yang ingin melihat pentadbiran negara kite ini berpecah belah .. Subhanalahh ! So dikesempatan ini , aku ingin menyeru supaya rakyat rakyat di malaysia bersatu membangunkan sebuah pentadbiran yang aman dan damai   . Sikap bertolak ansur amat penting di kalangan kite semua bagi menguruskan pentadbiaran , jangan asyik salah kan 1 pihak jew , kite mesti berbincang serta membuat satu conclusion yang bijak untuk sesuatu pengurusan .  seterusnya ianya tidak akan menjadi berat sebelah jikalau kite membuat sesuatu keputusan yang tepat dan bijak .

Perhimpuanan Bersih 2.0 , bersih sangat kew kalau dah penuh sampah sarap kat Kuala Lumpur tuh hasil buangan orang orang yang mengikuti perhimpunan tu . last last mat mat bangla yang tukang sapu yang kutip .
So akhir kata daripada aku , tepuk dada tanya selera , 


6 comments:

amir aizat said...

tahap minda masyarakat kita kat mner skrng ni,huhu

Ezad Izzuddin said...

@amir aizat kat mane lagi kalau bukan kat kepala lutut :P sorry to say that ...

yunZ said...

macam2..bersih pada nama kotor pada hakikat.

cheritakhita-yuyunz.blogspot.com
singgah saya ya.

AesyaZealous said...

xdelah bersih sgt pun.huu

Ezad Izzuddin said...

@yunZ tahu xpe ...

Ezad Izzuddin said...

@AesyaZealous kan kan kan xdelah bersih sangat pon :P