Monday, September 5, 2011

Selamat Hari Raya Semua !

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua pembaca setia blog ini , bersyukur kite kehadrat ilahi kerana memberi kite peluang untuk bernafas sekali lagi  di muka bumi ini lagi ! Alhamdulliah ..Yeah setelah dipujuk pujuk oleh saudara mara aku , akhirnya mood untuk menulis blog telah kembali seperti biasa , jika sebelum sebelum nie mood nak berblogging amatlah mengkritikalkan ...hahahah

Di sini masih belum terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua muslimin dan muslimat yang beragama islam di seluruh dunia dan juga yang sudi menyinggah di blog picisan aku nie .. aku ingin meminta maaf sekirannya ada tersalah atau terlanjur kata selama aku berblogging nie . Hurmmm arini dah masuk hari ke-7 kita menyambut hari raya ..woah pejam celik pejam celik dah seminggu pon kita beraya , selama seminggu jugalah banyak duit beribu-ribu di keluarkan , hahahhaha 


Kalau sebut pasal raya jew , first think yang cross my mind adalah kuih raya and duit raya , hahahah dua benda tu dapat nak dipisahkan dalam kehidupan aku , hahahaha...hurmmm ramai yang kata raya tahun nie tak semeriah tahun tahun sebelum nie , betul kew ? hahhaha itu semua terletak pada tangan anda semua nak decide meriah atau tak ! kalau pada aku tahun nie suam suam kuku jelah ..hehhehe tak ramai yang balik kampung tahun nie .. ouhh yeah  berbalik pada kuih raya and duit raya , dua benda tu kalau xde alamat tak raya lah aku tahun nie ,HAHA !  maaflah yerr tahun nie aku malas nak snap gambar gambar raya macam tahun tahun lepas ..heheheh xde mood ! so aku sempat snap gambar kuih raya yang kat atas tu dengan gambar aku yang ini ... Gambar family ade dalam camera nikon but malas nak sambung usb then nak cucuk kat laptop nie , hahahha
 take a long time babe :) 


Berat badan ? woahhhh malas dah nak cakap pasal benda alah nie , hahahah buat rugi jew puasa sebulan but first raya balas dendam dengan cara makan ketupat dengan rendang banyak banyak , hahhahah nak nak ketupat dan rendang  buatan nenek yang amat lazat di makan di pagi raya sambil mendengar lagi raya yang dinyanyikan oleh ahmad jais , hahahah langsung tak hengat nak berhenti makan akibatnya berat badan pon meningkat naik .. *ingat adik adik semua jangan tiru aksi ini ketika raya*

So sampai disini jelah entri raya aku untuk kali nie , maaf sekirannya aku terlewat untuk mem-publish entri raya aku nie ...jangan marah yerr , kan time raya nie ...hahahaha

22 comments:

Cik tikah said...

sedapnya! slmt hari raya :)

asamasin said...

selamat hari raya..im folowing u..folo me back yeah.. :D

faridah nazurah said...

hehe selamat hari raya,, nak duit raya boleh?

Alin Marlini said...

Selamat Hari Raya....

teha said...

selamat hri rye :)

♥♥ arabella ♥♥ said...

sedappnyee rendang...

aslann said...

rendang! aku suka gilagila rendangg!! hehe. Slmt Hari Raya. ^^,

Ezad Izzuddin said...

@Cik tikahSelamat Hari Raya juga tikah :)

Ezad Izzuddin said...

@asamasinThanks , selamat hari raya jugak :)

Ezad Izzuddin said...

@faridah nazurahSelamat Hari Raya , duit raya ? hahhahaah datang lerr rumah baru dapat ...

Ezad Izzuddin said...

@Alin MarliniSelamat Hari Raya Alin :)

Ezad Izzuddin said...

@tehaSelamat Hari Raya :)

Ezad Izzuddin said...

@♥♥ arabella ♥♥HAHA ! , Thanks , memang sedap :)

Ezad Izzuddin said...

@aslannSelamat Hari Raya juga Aslann :)

Finaz Jaafar said...

hahah..mmg betul ! ms raya mkn kemain lagi kan..

selamat hari raya !

Ezad Izzuddin said...

@Finaz JaafarHAHA ! Tau xpe .. Selamat Hari Raya :)

Urzain Hussain said...

raya sebulan..
selamat hari raya yang ke 9 rasanya..
huhu~

Ezad Izzuddin said...

@Urzain HussainHAHA ! selamat hari raya :)

FarhanahAdzlan said...

slamat hari raya=)
memang rendang and ketupat xleyh makan sikit je..haha..

kena puasa enam ni..haha=)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

agak nye rendang wajib ea time raya ? ta suke rendang =='

http://syazanasani.com

Ezad Izzuddin said...

@FarhanahAdzlanHAHAH !

Ezad Izzuddin said...

@Nur Syazana Mohammed SaniWAJIB ! asal x suka makan rendang ..kan sedap :)