Monday, January 31, 2011

Hujan + Demam + Selsema = Hudema

Hello Reader's , sihat semuanya ..hopefully korang semua sihat ..Sudah 2 hari negara kita nie dilanda hujan tanpa henti...akcummmm ! ! ! sorry ganggu konsentrasi nak menulis ..hehhe adoyaiii terasa macam di kutub selatan sekarang nie..hehehe..Actually, sekarang aq tengah demam n selsema tetapi demi korang semua aq tabah kan diri untuk share post dekat blog nie..cewahhh...
Penyakit yang paling aq tak suka biler kena ialah selesama..walaweii seksa badan doe kalau kena , confirm tak boleh tidur malam...Nasib kena time cuti, kalau time sekolah alamat cuti MC aq dibuatnya..Tapi yang paling bestnya kalau aq sakit jew mesti dilayan ala ala VVIP gitu..hahhaahah..
 (Tiada kena mengena dengan post aq kali ini)

Kenapa Tak Makan Ubat 

Ubat??? dah bermacam-macam ubat dah aq makan...korang tinggal sebut jew confirm aq dah telan dulu...owhh yeah kenapa kalau deman or other mesti dapat ubat bertimbun-timbun..pelik aq dibuatnya , tapi still tak elok-elok lagi..

Dah Pergi Klinik

Sebut jew mana-mana klinik yang ada kat malaysia nie , semua aq dah terjah..cewahh..Then kalau tak percaya lagi try tanya bapak aq ni no die 999...try ehh jangan tak try lak..Kalau korang nak tahu aq dah hafal semua nama-nama klinik kat Malaysia nie..Cewahhh...

Nak Makan Apa Malam Nie 

Sorry buat masa sekarang takde selera ..cewahh sebenarnya dalam hati membuak-buak nak bubur McD.. Ezad-ezad aq dh kenal kau bertahun-tahunlah xyah nak tipu ..huhuhuhuhuu..owh yeahh disebabkan aq cakap takde selera nak makan so aq terpaksa tengok family aq makan sedap sedap...hukhukhuk xpe korang "ada ubi ada batas , ada hari aku balas" hahahahaha..

Holiday 

Bab-bab nie aq sensitif sikit..mana tidaknya time aq sakit , ada jew mulut mulut dalam family aq nie sebut pasal holiday.. Ishh kenapa baru sekarang kau nak sebut pasal holiday...perghhh geram aq dibuatnya..Actually aq tak suka holiday time aq sakit ..nak tahu sebab ape??? sebab nanti aq tak boleh jalan jalan kat sisiran pantai then tak boleh ambik gambar guna camera Nikon aq...hehehe

Note : Cuti seminggu nie aq nak abis kan masa masa aq dengan tidur 24 jam ...sebab hampir setiap pagi aq kena bangun awal ..

Saturday, January 29, 2011

Homework + Holiday

Yeahh i know ..Cuti Tahun Baru Cina dh start so tahu tahu jelah, homework confirm belambak..hahhaha...aku pon tak tahu lah kenapa diberikan cuti walhal homework banyak nak kena siapkan..Cubalah sesekali cuti tak bagi homework , kan senang hidup aq..xdelah menderita sebegini..cewahhh...ayat bajet BS jew..
Hurmm , cuti seminggu jew tapi homework macam cuti sebulan..haiyaaaa yang tak leh tahan tu , boleh pulak cikgu suruh baca novel "Papa" dua kali...hahhaa bapak arr apasal tak 10 kali jew terus kan senang ...Tuh tak tambah lagi dengan kerja Prinsip Perakaunan n Ekonomi Asas , owh yeahh kalau korang nak tahu homework pertama yang di siap kan oleh aq ialah Subjek Math, cewahhh hahahah..biasa lah subjek favourite katakan...heheheh
 
After that, cuti seminggu nie confirm aku akan menjadi usahawan yang berjaya , nak tahu kenapa ??? sebab aq akan menjadi Penternak Lemak berjaya , ahhahaah mana idaknya aq paling pantang dengar cuti , kalau dengar jew mesti first mind dalam kepala otak aq ialah "Makan" untuk pengetahuan korang cuti tahun lepas jew berat badan aq naik berkilo-kilo..wahh bangga siot...bak kata kawan aq berat jew naik tapi mesin penimbang tu tetap same ...korang mesti tak paham kan so buat buat paham jelah...
So dikesempatan ini aq ingin mengucapkan kepada seluruh kaum yang berbangsa cina "Selamat Tahun Baru Cina , Gong Xi Fa Choi...huhuhuhuhuh raya lah korang sepuas-puas ati ehhh..Sure malam rabu nanti aq tak boleh tidur sebab dengar bunyi mercun...hahahah..
so sampai disini jelah post aq untuk kali ini..Assalamualaikum
 
Note : Walaweii selasa nie aq dh start tution kat PTM Bandar Teknologi..baru nak merasa cuti tahun baru cina...adoyaii...

Thursday, January 27, 2011

Dilamun Cintan

Imratul Najwa Bt Abdul Latif ...Korang mesti x kenal kan...alaa budak yang pandai main gitar tu..kalau korang nak tahu sebenarnya kita orang nie saudara....hehheeh mesti korang tak percaya kan...aq dh agak dah...hahaahah sia sia jew korang kena tipu dengan aq ....Atcually kita orang nie saudara sesama islam...hehehhe suspen x ....
Aq tak tahu kenapa aq terlalu Obses sangat dengan die...maybe die terlalu cute bagi aq dan kelunakan suara yang die ada...hehehehe....Jangan korang x percaya die dah ade blog tau ...nak tgk blog die ??? Nanti dulu bagi aq abis kan entri nie dulu...hahahhaha sian korang ...
Aq kenal budak nie since aq dengar suara die kat youtube, first song yang die buat sendiri..Tajuk die Carta Hati...Korang search jew gerenti ada..Suara die aq cakap memang Tip Top lah...kalah Datuk Siti...hehehe..Owhh yeahh sebelum aq lupa die nie sebaya dengan aq tapi sekolah berlainan lah...kalau sekolah sama dh lame aq tackle die ..heheheh..
Then , aq rase mungkin die akan menjadi seperti Yuna...Rezeki orang mana kita tahu bukan...so apa apa pon aq minat kat budak yang bernama Imratul "Najwa Bt Abdul Latif"...Sorry girl's kat luar sana ...aq telah di "Taken" oleh die..hehehehheh....
Seperti yang aq janji kat korang , aq akan kasi kan link makwe aq nie...hehehhe so x reti reti nak ucap terima kasih kew..hehheehh...


Apa-apa pon Terima kasih kepada reader's yang sudi membaca kisah "Girlfriend" aq nie...huhuhuh..Assalamualaikum

Tuesday, January 25, 2011

Followers Twitter Mencecah Angka 1***

OMG...baru 2 hari aq tak bukak twitter , see bape ramai followers aq....hahahah click gambar tu bagi tumbesaran okay...Hari nie tergerak hati nak bukak..tanpa disedari followers aq mencecah 1***...hahhaa...senang hati aq..terima kasihlah yang sudi meng-add aq di laman twitter...Terharu gitu cewahhh...
So kepada sesiapa yang mempunyai laman sosial Twitter..rajin rajinkan lah tangan anda untuk meng-add aq..Ala korang search jew Ezad Izzuddin...Then korang nampak profile pic yang cute cute tu maknanya aq lah tu...hehehehehe....
Ingat tau add jangan x add pulak...nanti aq laporkan kat nenek kau..hahahhaha...Assalamualaikum

Monday, January 24, 2011

Doktor vs Lawyer


Pada pendapat anda , masih releven lagi kew cita-cita seorang kanak-kanak untuk menjadi  Doktor dan Lawyer pada kalangan kanak-kanak...Even aq pon masa kecik kecik dulu pon ingin bercita-cita nak menjadi doktor..Lastly , see now aq ambik aliran Prinsip Perakaunan takda kena mengena lansung dengan cita-cita aq..hahhaha...
Kebetulan ada sorang cikgu nie , tiba tiba jew minta pendapat aq tentang "cita-cita"...Then aq pon nak minta jasa baik korang boleh tak bagi pendapat tentang tajuk kita pada hari ini iaitu "Masih Relevan lagi kew cita-cita untuk menjadi Doktor dan Lawyer"...so selamat memikirkan pendapat...


*Tiada kena mengena dengan post di atas*

"I Want To Be A Doctor Teacher"

Masih teringat daku kenangan sewaktu belajar di bangku persekolahan...Masih berlegar-legar lagi ingatan ku sewaktu pertama kali kaki ku melangkah ke kelas "Anggerik" di sekolah kebangsaan kajang utama pada tahun 2002...Perkenalan ku dengan seorang budak yang bernama "Zaim" telah banyak memberi dorongan sewaktu belajar bersama-sama..Dan kini aq dan die masih lagi  berkawan, bukan hanya kawan biasa tetapi kawan rapat dan kawan baik..Dan tak di sangka cita-cita ku sama macam die iaitu ingin menjadi seorang doktor yang berpelajaran dan bertauliah...Dan masih terbayang lagi sewaktu cikgu Bahasa inggeris menyoal aq dengan die akan cita cita kami, dengan serentak kami menjawab "I want to be a doctor teacher" Then after that , kami tergelak terbahak-bahak sambil diperhatikan oleh guru bahasa inggeris kami...

Wah ter-feel lah pulak tulis cerpen kat atas nie...hahahahaha...Assalamualaikum

Sunday, January 23, 2011

Wayang Time

Pagi-pagi kena bangun awal coz nak ambik barang mak aq tertinggal kat klinik die..warghhhh ngantok tak terkata masa dalam kereta...so aq bantai tidur kejap ...huhuhu then terjaga sebab mak aq tetiba jew bising...biasalah pempuan kalau x memekak bising x sah....
Then, lepas ambik barang kat klinik , my mom said yang die nak tgk cerita anak yusuf haslam "khurafat"..Then aq pon acuh tak acuh sebab aq rase cite seram malaysia nie x setanding dengan cite seram barat..Next my litlle sis terus drove car pegi Alamanda Putrajaya..sebab kat situ jew GSC yang paling dekat...
Pastu, tempah tiket pukul 12..then terus masuk dalam panggung....Hurmm mula mula cite memang bosan gilerr but after bape scene tu cite tu memang gempak abis doe...Serammm yang amat..naik semua bulu aq ...huhuhu ..Tahniah diucapkan kepada anak yusuf haslam...huhuhu...
Daripada 10 bintang , aq kasi 9 bintang untuk cite nie....cerita seram die memang menjadi , ramai orang menjerit kat dalam panggung tadi....

Saturday, January 22, 2011

Penat yang tiada penghujungnya ..

Penat penat penat ! ! ! itulah ungkapan yang diluahkan oleh pemilik blog ini ...cehhh poyo jew..hahha...atcually hari nie hari ganti persekolahan so ter-paksa aq dtg...karang x pasal pasal ketinggalan pelajaran..ceh bajet budak baik...
Macam biasalah, budak account katakan kan beg sentiasa berat...buku yang kena bawak hari nie semua tebal tebal..macam @#$%#$%...hahhaha...
Owhh yeah budak amanah hari nie semua x masuk kelas , biasalah budak pandai ..hohohoh xdelah actually dieowang ade Mesyuarat KRK..Aq pon tak tahu mesyuarat apa yang dieowang pergi tu..
So sampai disini jelah post aq kali ini...Owh yerr sebelum aq terlupa untuk beberapa hari nie aq jarang update blog so aq mintak maaf sangat sangat..Assalamualaikum..
^
^
^
^
^
^
Gambar waktu rehat...wahhh cute gak aq kan ...hehehehe...

Friday, January 21, 2011

Kelab Sahabat Blogger

Hey korang lame x jumpa kan...so long kita x share cerita kat sini...heheheh bz sikit lah minggu nie..sorry reader's...Shuissss nak cite sikit nie tadi masa aq tgh godek godek account Facebook...aq Ter-join group Sahabat Blogger ...heheheh ...best sangat sangat kat group nie ...meh lah join group nie kat facebook..

Sahabat Blogger

kepada sesiapa yang dah join tu terima kasih diucapkan heheh...kepada blogger blogger di luar sana yang belum join group nie ...anda di minta join group nie sekarang jugak...hahhaha...kat situ korang leh share pendapat or blog korang sendiri....then korang leh jumpa blogger blogger lain yang berasal dari serata malaysia....Join tau jangan tak join pulak...

Korang mesti nak tahu kan admin die sape...jeng jeng jeng...

http://ruanghidupsaye.blogspot.com/


Even blog die followers masih tidak ramai ..tetapi atas usaha baik beliau ...die telah menyatukan kesemua blogger blogger dari serata malaysia...Syabas dan tahniah untuk beliau...



Sunday, January 16, 2011

No Title


Just want to say :
Thankzz to " Luca Paciolli " kerana memeningkan n menyusahkan aq

Sunday, January 9, 2011

Aku Bukan Pembunuh

Kenapa ramai sangat suruh aq ambik add math ...Please don't force me..aq xtau nak ambik kew x...even aq tahu kalau nak masuk U add math die pandang dulu...hurmm buntu buntu.....Then bile aq dh ambik add math aq takut perkara nie akan berlaku :
  • First Exam aq dh failed..aq trauma baii failed failed nie..
  • Aq takut tak boleh bawak ...karang sia sia jew masa aq..
  •  Add math Subjek "KILLER"
So tengoklah macamana....maybe ambik maybe x...hurmmmm any suggestion...adakah aq patut ambik subjek add math .... :)

Aku Terlanjur

Sumpa petang nie bosan gilerr..hurmm tak tahu nak wat ape..semua perkara aq dh buat..cakap jew ..hahhaha makan , tido , mandi , Kerja sekolah opstttt kerja sekolah belum buat agy ..heheheh...tapi rasa malas lah pulak nak wat...sakit tangan aq nk menekan kalkulator tu banyak kali...ye ye i know prinsip perakaunan banyak kena guna kalkulator...ishhhh....
Esok dah sekolah, aiseymen kasut sekolah pon belum cuci..hurmm xpe kasut still putih lagi xde kesan kotoran...hehehehe...oke oke jujur aq bagitahu kat korang sume , actually sejak kebelakangan nie aq suka online sambil buat keje account...heheheh boleh masuk dalam kepala otak kew macam tu..ntah lahhhh kenapa ...maybe keje account terlalu membosan kan kot sbb tu kalau bosan jew online fesbuk ..heheehe...
kalau korang nak tahu sekarang nie pon aq online blogger sambil buat keje account...hahahaha..
ehh korang lupa nak bagitahu , sorry kalau korang tersuspen dengan tajuk post aq kali ini..hehehheAssalamualaikum

Friday, January 7, 2011

Followers Ke 300 ratus


Wahh Terharu gitu...Now hajat aq kesampaian termakbul juga...Terima kasih diucapkan kepada Afyqa kerana mencukupkan follower's aq kepada 300 ratus..Click gambar di atas untuk tumbesaran..Thankzz a lot..So kepada sesiapa yang ingin melihat follower's bertuah nie , korang just click Url kat bawah nie :

http://i-fyqa.blogspot.com/

Promote nie , hahahhaha.....
Assalamualaikum...

Prinsip Perakaunan :)

Subjek untuk kelas account :
  • Bahasa Melayu
  • Bahasa Inggeris
  • Mathematic
  • Science
  • Agama
  • Sejarah
  • Ekonomi Asas
  • Prinsip Perakaunan
  • Kemahiran Geografi
Now dah tak macam dulu lagi..even dulu boleh main main but now kena focus 9 subjek yang aq kemukakan kat atas tu.....Hurmm actually mase first day school aritu aq kelas perdagangan but now kena tukar sbb tu masuk kelas account tu...but hati aq nie rase nak ambik kelas add math ...boleh menjamin mase depan ( bak kata kawan aq ) ...Then die ckp lagi :


ehhhh add math penting tau izzat nk msuk U
serious aku ckp
org pndng add math la first
susah mmang susah
pape pun kite kne fac jugakk
face*
tkde bnde yg senang kalo nk pergi jauh
kalo kau x bole bwk, ade kwn bole bntu kau la.
mcm aku dulu,
sbelum pmr , trial aku hampeh habis! last2 lekat jugak 4, even 4 x bagus sgt.

Hurmm hati memang nak ambik add math ....nak sangat sangat ...tapi tengoklah macamana..ari isnin nie aq nk gi jumpa cikgu nk try tanya kot kot leh masuk kelas add math..
Assalamualaikum

Tuesday, January 4, 2011

Entri Terdesak :)

Ehhh korang ...Sekolah dah start ...so sorry sangat sangat sebab aq x dapat update blog macam dulu..actually tahun nie aq form 4 ..so kena study hard smart sikit...sorry sesangat ...kepada sesiapa yang comment or follow aq ...nnti kalau ade mase aq follow korang balik...sumpa tahun nie jew first day dah dapat keje sekolah..menyirap jeww...hurmm but aq happy now sbb dapat jumpa kawan kawan lama..tapi ade terselit perasan sedih..coz ade gak kawan kawan aq dulu tidak  lagi satu kelas dengan aq tahun nie..hurmmm sedihhhh..huhuhu..so sampai disini jelah post aq untuk kali ini...kalau sempat aq akan berusaha untuk update blog nie...
Assalamualaikum

Saturday, January 1, 2011

Kejutan 2011

Terkezut beruk oden ..kenapa??? sebab "Ben Ashaari" follow Twitter aq beb...kau ade kew???hahahaha...Tak percaya...hurmmm mehh sini tengokk..


Now...percaya x...nak Accept kew x...hehhehe of course aq accept...hahahha..xkn nak Decline kot..sia sia jew si Ben to follow aq...hehehe...So pada sesiapa yang nak follow Twitter aq click kat link bawah nie :

http://twitter.com/Ezadizzuddin

Follow yerr , jangan x follow..owhh yerr , jangan lupa ajak jiran sebelah atau orang kampung korang untuk follow Twitter aq ehh... hehehe
Assalamualaikum..
Note : Isnin nie sesi persekolah dah start..adoyaiii rase malas lah pulak..

Faizal Yusof Meninggal Dunia ???

Al-Fatihah kepada arwah Faizal Yusof ( pelakon adam maya ) ...kerana mengalami serangan jantung di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur..actually aq baru jew dapat informasi dari kalangan artis di Twitter..hurmm x sangka aq dengan berita kepergian arwah..So kepada yang membuat Fan Page "Kami benci ~Dani~sepenuh jiwa" ..pleasee lah delete...x elok ...
Untuk maklumat lanjut korang boleh pegi ke link bawah nie :

mStar Online ..

Al-Fatihah ..

Kisah Malam New Year

Hello Reader's ..so what do you fell last night...hahhaha i now coz korang sume x leh tido kan..Mesti tido korang di ganggu oleh letupan mercun mercun yang kedengaran sana sini..huhuhuhu padan muka ...Ehh korang , xnk cite kew korang sambut New Year kat mana??? alaaaaa citelah ..sharing is caring kan kan kan...hehehe...Macam aq satu family semalam kita orang sambut New Year kat KFC ..hahahah ramai gilerr beb..x terkata...Pukul 1 pagi pon still ramai orang beratur nak beli KFC tau..Last-last sampai aq ckp kat parent aq " Ma , pa nampaknya kita overnight kat sini jelah" hehehe dieowang ketawa... Sambil makan KFC sambil tgk bunga api kat luar..perghh mantoppp...warna warni beb...*sorry guy pic lupa nak ambik*.Then around 2 a.m kita orang satu family round round satu bandar kajang..Perghhh sepanjang gua hidup beb x penah gua round pagi pagi buta nie..hehhehe...So biasalah malam malam New Year nie mana ade orang nak tido , of course orang ambik kesempatan nak spent time dengan famiy dieworang lagipon semalam Cuti umum kan...so xde alasan penat bekerja beb..huhuhu..Then round punyer round tengok jam dah pukul 3 a.m ...nak balik rumah sure Pak Guard depan Taman tu x bagi masuk..*my father lupa bawak past keluar*..dah lah banyak songeh pak guard tu...Last last nak tahu aq satu family tido mane..hehheehhhehe jeng jeng jeng suspen jap : Tadaaaaaaaaaaa kiteorang tido rumah lame kite orang yang dh retak tu..*menempuh maut*.hehehhe alaaaa dekat jew dengan KFC tadi ...( kajang )..actually rumah lame kitaorang tu dh x leh duduk coz dah retak so malam tadi dh xde cara lain nk cari tempat tido..last last rumah lame lah yang menjadi destinasi malam new year kami..hehehe...
Assalamualaikum