Sunday, February 20, 2011

Murtabak Singapore


" Murtabak Singapore "

Adoyaii aku ADMIRE giler dengan murtabak singapore ...entah ah tak tahu kenapa aku batak sangat nak makan benda alah tu ...Maybe sebab aku tengok cerita JJCM ala program makan makan tu , ( jalan-jalan cari makan ) ..Tengah hari tadi die ada tunjuk makanan favourite aku tu " Murtabak Singapore " walaweii MELELEH air liur aku tengok cara die masak Murtabak tu..

Nie aku nak habak sat..Korang pernah pergi Muar ( Muo ) tak ??? kalau korang pernah pergi Muar ade satu tempat tu perghhh memang MANTOP die punyer Murtabak Singapore , Nak alamat ??? jap jap jap ..

Jalan Kesang
84000 Muar, Johor
017-6164484

See aku siap bagi die punyer number phone lagi ..hahaha...So apa agi save lah no die kat Phonebook korang hehehe..Kepada kakak-kakak , mak cik dan pak cik apa tunggu lagi salin lah alamat die ...Kot kot ah nak bercuti kat Muar then teringin nak makan Murtabak Singapore..huhuhuhu..

NOTE : Kalau balik kampung jew mesti parent aku singgah then beli murtabak singapore kat situ..huhuhu

Saturday, February 12, 2011

Header Baru ...

hey haa...hello reader's semua , hope korang semua sihat sihat sejahtera...Arini happy gilerrr sebab buat kali pertamanya aku telah berjaya menukar Header aku yang lama ke Header yang baru...so apa pendapat korang , oke tak Header baru aku nie..Hope korang semua sukannya...

Aku bukannya apa , saja saja godek photoscape kat dalam lappy nie...then , tup tup ter-gerak hati nak cuba buat header baru , actually aku malas nak guna Adobe Photoshop ..nak tahu kenapa???? sebab aku nie terlampau pandai ( sebaliknya ) ...hahahah so aku pon cuba guna Photoscape nie...last last ini lah hasilnya..


Apa pendapat korang , oke tak???? 
aku sebenarnya bukannya reti sangat nak meng-edit edit nie...tapi demi korang semua aku tabahkan hati untuk buat semua nie...cewahhh....hahhaah 

Note : Jenuh tau nak meng-edit edit semua nie...tak silap aku hampir 3 jam aku duduk depan PC semata-mata nak siap kan header baru nie..

Sunday, February 6, 2011

Holiday + Makan + Angin = Holiday Makan Angin

Hello Reader's semua ...Hope korang sihat-sihat selalu ....Holiday ??? Hurmm honestly aku cakap "Aku Happy Gilerr" huhuhu thankz mama n papa coz bawak gi holiday..3 Febuari 2011 terlakar sejarah dalam hidup aku...haahah korang mesti nak tahu kenapa ...Jeng jeng jeng sebab aku gi holiday 2 tempat...First kitaorang gi Port Dickson , Second gi Melaka...perghh best tak terkata , tak pernah aku pergi bercuti dua tempat yang berbeza.Yang Penting Ternak Lemak hahahaha..Oke oke daripada korang mendengar aku membebel , korang tengok jelah gambar-gambar time makan yang sempat aku ambil :

Port Dickson 

Di Port Dickson cukup sinonim dengan makanan laut ( Seafood )..so aku apa lagi tinggal Ngap Ngap jelahhh..hahahhahaa sambil melihat matahari terbenam ( sunset )..Port Dickson Terbaik wokkk...

Melaka 

Melaka...Terkenal dengan kesedapan Ikan Bakar dan Seafood..Tempat yang aku terjah masa holiday di melaka adalah di Umbai..coz rata-rata orang kata makan kat umbai sedap n syok gila then family aku pon terpengaruh , see what happent bila sampai umbai ..hahahhaha...Lazat Tak terkata ..owhh yeah kalau kat tempat kita , lauk lauk nie semua makan dengan nasi putih kan but kalau kat umbai nie dieowang makan dengan Nasi Lemak...First datang situ memang pelik apa kehelnya yokk makan dengan Nasi Lemak ! ! ! Setelah di selidik dan selidik baru aku tahu kalau kita makan dengan Nasi Lemak kita akan mendapat rasa yang berbeza apabila kita makan...Akan tetapi sampai sekarang aku tak dapat beza apa yang lain sangat nya tu...hahahhah

Note : Saya sudah berjaya menjadi " Penternak Lemak Sejati " anda bagaimana ??? hehehe


Saturday, February 5, 2011

Mesej Khas Oleh Ezad Izzuddin


Hello Reader's , Tahun Baru Cina sudah hampir ke penghujungnya so mungkin ada di antara reader's semua yang akan pulang ke rumah masing masing setelah menghabiskan masa bercuti sempena tahun baru cina nie , so dikesempatan ini aku ingin memberi nasihat kepada pemandu-pemandu sekalian agar membawa kereta dengan berhemah dan berhati-hati,bukannya apa sejak kebelakangan nie ada jew kes kes yang tak di-ingini berlaku seperti kemalangan jalan raya tak kisahlah kemalangan disebabkan apa tetapi yang penting adalah nyawa diri sendiri atau nyawa orang-orang yang berdekatan dengan anda..

Adakah anda mahu nyawa orang yang anda sayang itu tergadai ??? so renung-renungkanlah...Aku bukannya apa   risau sangat sangat dengan sikap pemandu kita di malaysia ni ..semuanya tak ambik peduli tentang keselamatan mereka, ada yang aku tengok mereka sanggup berkorban nyawa hanya kerana "mahu cepat sampai ke destinasi" waduhhh ini tidak bisa dijadikan amalan ya...haha tak kan korang dah lupa kot ayat nie ..
  • Pandu Cermat , Jiwa Selamat
  • Berhati-Hati Di jalan Raya
  • Biar Lambat , Asal Selamat 

see semuanya dah diberikan , korang just tinggal ikut jew ..apa lah yang susah sangat nak ikut peraturan tu ...ishhh...So aku malas lah nak membebel lagi , korang paham paham jelah apa yang aku cuba nak sampaikan nie..

( : Keep Smile Everyone : )

Thursday, February 3, 2011

Kontest Tekaan Teka-Teki Paling Tepat

( STICKY POST )
Oke Oke disebabkan niat aku hari baik..so aku nak anjurkan satu contest , nama contest tu " Tekaan Teka-Teki Paling Tepat" ...Aku tahu semua orang pernah meneka teka-teki tak kisahlah dari sape asalkan korang pernah meneka ...oke cara-cara nak join contest nie senang aje ..ikut step by step okay :

  1. Wajib follow blog nie ( Ezad Izzuddin Dot Blogspot )
  2. Pastikan korang ade blog tau ! kalau xde cepat cepat lah daftar ...
  3. Buat satu entri mengenai Tekaan Teka-Teki Paling Tepat dan serta kan jawapan teka teki yang diberikan..
  4. Letakkan banner blog ini ( banner yang di atas sekali ) then jangan lupa link kan contest nie kat banner tersebut or dekat bawah banner...
  5. Then , bila korang dah siap, link kan entri contest nie di ruangan komen..(senang dilihat)
  6. Terbuka untuk sesiapa sahaja ( yang ada blog )
  7. 5 orang akan dipilih dengan jawapan yang tepat/hampir tepat...
  8. Jangan lupa Tag 3 rakan anda okay ..
Soalan Teka-teki untuk contest ini :

Hidup aman di dalam kota,
Ada pemimpin bernama raja;
Buruh-buruh rajin bekerja,
Askar bertugas setiap masa.



link kan entri contest nie di ruangan komen disini :
Jawapan

kalau tiada respon at less 10 orang , maka kontest ini akan dibatalkan secara automatik
(: so apa-apa pon aku mengucapkan selamat meneka okay :)
Hadiah ??? akan diberitahu kemudian

Tarikh Tutup : 30.2.2011

Wednesday, February 2, 2011

Good Bye Friends

 Firstly, aq nak cakap kat readers semua sorry coz entri kali ini sedih sikit...So sediakan tisu yang mencukupi untuk mengelap air mata nanti...
Post kali ini aq tujukan khas untuk kawan kawan aq yang dah nak pergi membuat haluan masing-masing,means ada yang gi SBP@SBPI..To Suhaili,Asyikin,Syazwani,Razani and ikmal congrat coz dapat tawaran pergi SBP...Hurmm mesti sunyi kan korang takda nanti..Honestly, bila dengar jew korang dapat tawaran tu wahh gembira doe sebab ada jugak wakil sekolah kita gi SBP then ada juga terselit perasaan sedih coz you know what dah 6 tahun aq kenal korang semua even sejak sekolah rendah lagi..Tup tup korang semua nak tinggalkan aq n member-member yang lain...
To Asyikin,Razani n Syazwani maybe kita tak penah rapat but aq dah anggap korang nie macam kawan kawan terbaik aq...And then suhaili aq tak penah lupa kau buli aq even start sekolah rendah lagi dan masih teringat lagi kau cakap kat aq " Wei Mana 5 ringgit aku , kata nak bagi " hahaha..Jujur aq kata , aq tak penah lupa kata-kata kau tu doe..Then the last one is Ikmal Omar , aku kenal kau sejak darjah 6 , then start pada hari tu aq kata kat kau yang aq akan sama kelas dengan kau sampailah kita PMR, then hajat aq termakbul , kau satu kelas dengan aq sampai lah kita Tingkatan 3 ...hahahah Kelas Adil Terbaik wokkkkk..Semua perkara tentang kau aq tahu then satu perkara jew aq tak suka dalam diri kau nak tahu ape??? kau nie kuat "Touching" hahhaah susah doe nak pujuk kau, kena ambil masa yang agak lama baru hilang kau punyer Touching tu..Nampak gentle tapi kuat touching...
Aq tak tahu kenapa susah sangat aq nak lepaskan korang pergi ,hurmmm tapi nak buat macamana semuanya tentang masa depan korang semua...so aq tak boleh halang korang pergi..So dikesempatan ini aq ingin meminta maaf kat korang semua jikalau aq ada terkasar bahasa or terlepas cakap..
You know what 
(Aq sayang korang semua "Ketat-Ketat" tahu)

GOOD BYE FRIENDS

Note : korang jangan lupa kan kitaorang kat sini..Always Love yours ex-school Smk Kajang Utama..