Thursday, April 28, 2011

Gagal Means Failed !

Di keheningan pagi yang indah serta kedengaran burung berkicauan sana sini ,
woahhh indahnya dunia , terima kasih tuhan kerana memberi aku peluang untuk hidup di muka bumi ini lagi .

Owh yeah aku nak cerita kisah result ujian pemanduan aku , pagi tadi , aku terima call dari pihak Imkeda Saza , yang mana mereka ingin mengatakan tentang result ujian pemanduan aku , 

Muka Excited  ( )

__________________________________________________________________________

IMKEDA : Hello , selamat pagi , boleh saya bercakap dengan Encik Ezad Izzuddin
EZAD       : Ye , saya bercakap ...
IMKEDA : Boleh saya  berjumpa dengan Encik Ezad di Tempat ujian pemanduan imkeda saza arini?
EZAD       : Owh okay okay , saya datang dalam masa setengah jam lagi .

_______________________________________________________________________________

So nak di jadikan cerita , aku dengan bangga nya kejut member aku bangun suruh hantar aku ke sana , walaweiii semangat nie  , coz memang dah tahu arini mesti dapat result ujian ..
So sesampai jew aku kat sana , aku masuk bilik pengurus imkeda untuk mengambil result ujian aku , 
Alangkah terkejutnya aku apabila aku mengetahui yang aku gagal dalam ujian tersebut ... 
luluh hati aku sambil menyanyi lagu LULUH nyanyian Samsons ..

OMG.OMG.OMG 
kenapa boleh jadi macam nie , aku dah buat sedaya yang boleh , tapi ini balasannya , perghh sentap aku tahu tak sambil menonton Astro Warna Segmen Sentap !
Rasa nak melalak and meraung jew kat dalam bilik tu nanti orang kata aku sewel lah pulak ..So nak buat macamana takda rezeki gamaknya ..

Tiba-tiba selangkah jew aku keluar dari bilik pengurus tu , hujan pon turun dengan lebat nya , dalam hatiku berkata hujan rahmat nampaknya , butt ramalanku tidak setepat sangkaan kumpulan umbrella yang menyanyikan lagu ramalan ku benar belaka ...rupa rupanya air hujan yang turun tadi adalah air yang di simbah oleh mak aku ke atas muka ku kerana bangun lambat , woahhhh aku BERMIMPI rupenya ...Selamatlah nasib mimpi jew ..hahahah ..

Korang nak tahu tak sebenarnya aku tak cukup umur lagi nak ambik lesen memandu nie , lagi setahun jew lagi !

Wednesday, April 27, 2011

Sorry Tak Update Blog !

Assalamualaikum dan salam satu malaysia , terlebih dahulu aku nak minta maaf sebab dah lame tak update blog..OMG OMG OMG sumpa memang takde mase ..aku just usha usha blog gitu jew ..
What ! kenapa aku takde mase ? okay okay kepada readers readers sekalian alam di maklumkan bahawa Ezad Izzuddin akan menduduki Mid Year Exam around 2 week lagi ,  OMG !

HaHa ! ini dengan rasminya bahawa blog ini akan Terbengkalai semasa aku menduduki Peperiksaan Pertengahan Tahun ...Walaweiiiii persediaan belum buat lagi termasuklah fizikal dan mental ..Berdebar - debar pon ade , yelah masa ujian bulanan aritu result agak teruk so terpaksa recover balik nota-nota dan latihan yang cikgu bagi ..

Hahaha tambahan lagi dengan homework yang bertimbun-timbun dalam bilik nie , perghh dah boleh buat Timbang Kati dan itu tak termasuk lagi dengan homework aku yang banyak tertangguh tu ..Owh yeah untuk makluman readers readers sekalian Ezad Izzuddin yang anda kenal memang lah suka menangguhkan kerja yang diberi oleh cikgu cikgu di sekolah , hahaha *muka cute tapi suka menangguh kerja* nak-nak subjek Ekonomi Asas dan Prinsip Perakaunan ..

________________________________________________________________
Pesta Buku Antarabangsa dan start kat PWTC 
Moh lah kita ke sana 
________________________________________________________________

Okay okay aku malas nak jadi bebel panjang-panjang kat sini , aku rase korang pon dah meluat tengok aku membebel kan so aku akhiri post ini dengan beberapa rangkap pantun .
Ehem-ehem 

Pergi Ke Kedai Membeli Santan , 
Santan Dibeli Di Kedai Mak Jagi , 
Janganlah Kita Mudah Perasan , 
Harap Kita Berjumpa Lagi .

Sebelum aku menghancurkan pantun pantun yang ada di dalam buku Bahasa Malaysia aku nie , Baik korang blaaaa dari sini ! hahahahaha .
Assalamualaikum

 

 


Saturday, April 16, 2011

3 Perkara Yang Patut Korang Tahu Tentang Aku

Holla Everyone , woahhh lama tak jumpa dengan korang semua , sorry sebab aku tak tahu nak post ape dekat korang semua , well biasalah perkara tu datang balik " KEKURANGAN IDEA " ..Oke oke back to the story , hurmmm setiap manusia mesti mempunyai kelemahan sendiri kan , Tipu lah kalau ada yang cakap , diri die takde kelemahan even aku sendiri pon ade kelemahan jugak . So entri aku pada kali ini ialah tentang "Kelemahan ".

Mesti Korang nak tahu kan kelemahan aku , HOHO ! CECITE CECITE , oke oke , korang mesti dah kenal dengan aku lebih dari setahun kan ( pengikut blog aku ) dan yang mane masih baru nak mengenali aku meyh sini aku nak cite kat korang tentang kelemahan yang ada pada diri aku ..kirannya macam ( open life secret )

Dari luar korang mesti perasan yang aku nie Macho , Hensem  , Cute and di minati ramai , but ada 3 perkara yang korang patut tahu and memang patut tahu lah , 

Yang Pertama 

Kalau korang pergi Majlis-majlis hari jadi or whatever party , benda yang mesti ada untuk hiburkan kanak-kanak adalah " BADUT " . hahaha kalau korang nak tahu , sejak aku kecik lagi aku paling takut dengan Badut even sekarang pon aku masih takut lagi , walaweiii muka die tak boleh blaaaa seram sejuk aku dibuatnya ..Pernah sekali , kalau tak salah aku masa aku umur 8 tahun , ditakdirkan aku tengah jalan jalan , and adalah badut yang sungguh malang nie tiba tiba sergah aku , then aku pon apa lagi , terus tendanglah die punyerr  %^$%%^ ( ehem ehem ) , aiseymenn apalah nasib badut tu sekarang ehh , sejak aku tendang die , terus die lari lintang pukang ..

Yang Kedua 

Korang pernah pergi shopping complex tak , tipulah kalau tak pernah pergi , hahah , kat shopping complex tu korang perasan tak ade "Tangga Escalator" perghh tak boleh blaa tangga tu , kalau korang nak tahu aku fobia nak naik tangga tu mana taknya aku pernah jatuh naik tangga tu , lastly tiga jahitan aku kena , and then sampai sekarang kalau naik naik tangga tu jew , aku akan tunggu and ready untuk beberapa saat pastu baru naik .. kalau tak boleh jugak LIF kan ade ! .hahaha 

Yang Ketiga 

Di negara kita nie , setiap petang hujan , tak sah lah kalau tak hujan , hurmmm cuba korang teka , kalau ade hujan confirm ade ape ???? hahahha of course " Petir " , aku paling takut dengan petir , cite die mcmnie , mase aku duduk rumah lama , kan kalau rumah lame kan fius box die kan rendah , nak di jadikan cite , aku tengah duduk kat bawah fius box tu , time tu jugak tengah hujan lebat , perghh selang beberapa minit aku duduk bawah fius box tu , rumah aku terus Blackout ...perghh perasaan aku time tu hanya tuhan jelah yang tahu ...Mengikut sumber sumber yang boeh dipercayai , mereka mengatakan bahawa mereka nampak laluan petir tu terus kew fius box rumah aku tu ..woahhh nasib aku selamat lagi , kalau tak , korang tak jumpa dah dengan aku entah entah blog nie pon entah wujud entah tak ...

So aku rase sampai disini jelah cerita aku untuk kali ini , aku harap korang jangan pulak gelak jahat bila baca entri aku hari ini ..


Saturday, April 9, 2011

Video 13sx ????

"ARAHAN , VIDEO 13SX"


VIDEO INI BAKAL MEMBUATKAN ANDA SEMUA MUAK  !
( PESAKIT JANTUNG DAN KANAK-KANAK BAWAH 13 TAHUN DILARANG MELIHATNYA)


Okey video di-atas ini akan membuatkan korang tidak akan memakan ikan buat selama-lamanya .
Anda semua tidak percaya , please watch this video ..
See i told you guys many time , but you guys dun want to belived  me ...

Happy Watching Guys 

Friday, April 8, 2011

Usop Wilcha Semakin Demand Betul ke ??

ABPBH 2010



SOLEY-SOLEY , KITA BAKO-BAKO 

Itulah perkataan yang sering diperkatakan oleh masyarakat-masyarakat di Malaysia sekarang , woahh Glamour si usop wilcha nie punyer trademark kan ..

Sejak akhir-akhir nie , usop wilcha macam sudah menjadi satu fenomena , ramai yang telah membuat page dialog Hantu Mak Limah Balik Rumah di Facebook antaranya adalah :

"Kita Datang Nak Bako Bukan Poco2"
"Plawok Plawok Plawok Plawok "

Dan lain lain lagi , buka saje facebook korang boleh lah like page page nie semua ..Kretif sungguh orang malaysia nie kan ..Di atas ,  aku ade serta kan satu video tentang Usop Wilcha semasa ABPBH 2010 ..Banyak kali aku tengok video nie tak jemu jemu , sebab lawak si usop wilcha nie menjadi ..Hurmm aku rase lah kan 2011 nie si usop wilcha mesti gerenti menang Anugerah Bintang Paling Popular 2011 ..

Adakah Fenomena Usop Wilcha ini akan bertahan , mari kita tengok dan lihat ..
Assalamualaikum

Saturday, April 2, 2011

Budak Kawad Kaki SMKKU Gegarkan PPD


2 APRIL 2011

Fuhhh lega setelah berminggu-minggu ( padahal seminggu jew ) berlatih kawad , arini keluar segala semangat serta penat lelah kiteorang semua , Tahniah untuk Kawad Kaki Lelaki SMK Kajang Utama coz dapat no 3 , kira okelah tu dapat nombor kan kan kan ...Sekolah Sekolah lain berbulan bulan berlatih but satu hapak tak menang ..

Arini memang tak jangka ade juga budak kawad perempuan yang sanggup datang walaupon mereka semua akan bertanding sabtu depan , waaa tabik sama lu lahh , thankz to Hawa , Anis , Soleha , Farah , Donut , dan lain lain ..owh yeah tak lupa gak kepada kakak syaza dan adira coz tolong jahitkan lencana kiteorang semua , walaupon benda nie di buat last last minit ..hahahhaah korang memang ade bakat doe nak bukak kedai jahitan tangan ..hahhaha

Oke oke aku memang tak jangka yang korang ( kawad perempuan ) akan sanggup lap kan peluhkan n kiwi kan kasut kiteorang , woahhhh first class punyer layanan ...hahahah..Takpe nanti ari sabtu minggu depan turn aku lak yang kiwi kan kasut korang semua ...hehehehe 



Apa-apa pon Tahniah sekali lagi kepada budak budak kawad kaki lelaki , woahhh tak sangka boleh menang , hehehehe ....