Tuesday, May 31, 2011

Apabila Burung Sudah Marah


ANGRY BIRD
Selamat Petang semua , woahhh pagi tadi bukak fb , then godek punyer godek akhirnya jumpa satu game best nie , nama game di angry bird .

Game nie tersangatlah best , kelakar pon ade , well kalau korang tak percaya , korang try lah main at fb , confirm dok melekat jew 24 jam , hahahhaha aku rase game nie lagi best dari Farmville , 
To all readers cuba jangan tak cuba , 

NOTE : Well fan page blog ini dah mencecah 100 orang , terima kasih yang dah meng-like

Monday, May 30, 2011

Akhirnya


Alhamdulilah , akhirnya dapat jugak aku makan kuih kaswi , tak sangka bapak aku cari seluruh taman semata mata nak bagi anak lelaki kesayangan die nie makan kuih tu , terima kasih banyak banyak to my papa ..Hurmm setelah berminggu-minggu aku cari kuih nie , tapi tak jumpa jumpa akhirnya jumpa jugak dekat gerai mak cik juling , thankz tu mak cik juling kerana menjual kuih kaswi nie , hahahha 

Aku memang dah lame aim jew kuih nie , kalau korang nak tahu dulu aku selalu cakap nama kuih nie "kuih kentut" hahah sampai bergaduh gaduh dengan mak aku , and then baru aku tahu , nama sebenar kuih nie , hahahha itu pon aku search sendiri , malas nak tanya mak aku karang gelak besar die , hahah bodoh sungguh aku nie , nama kuih pon aku tak tahu , tapi tahu makan , adoyaiiii , kahkahakah 

Apa-apa pon sekali lagi aku nak ucapkan terima kasih dekat bapak aku and makcik juling kerana menjual dekat gerai mak cik , you kuih so awesome mak cik ! hahahahh ... nak tahu tak cara -cara membuat kuih nie , hahaha disebabkan mood aku baik arini aku tunjukkan :

Bahan A 
450 ml air 
350 gram gula melaka
240 gram gula pasir 
*satukan bahan tersebut masak sehingga gula larut, then sejukkan sebentar*

Bahan B
190 gram tepung 
120 tepung kanji 
60 gram tepung beras
900 ml air
1 sudu makan air kapur 
2 sudu makan air abucang *search kat internet*
2 sudu makan pewarna coklat

Cara Membuat 
Satu kan kesemua bahan A dan bahan B lalu ditapis , kukus hingga masak , jika anda menggunakan acuan kecil masa mengukus kirakira 15-20 minit .manakala acuan besar kirakira 30-40 minit , setelah siap dikukuskan , hidangkan bersama kelapa putih parut yang dikukus terlebih dahulu dah bubuh sedikit garam . 
So Selamat mencuba .

NOTE : Sejak bila blog aku jadi blog masakan nie , hahahah nie mesti angkara Mat Gebu

Betul ke Pizza Hut Tidak Halal ?


SHORT ENTRY

Aku paling tak suka cuti , sebab cuti lah berat badan aku confirm  naik . mana tidaknya pizza hut jew  , 2 pizza sekali gus , woahhh bentak dibuatnya , ahahha , well makan makan juga senam kena selalu , hahah itulah yang selalu aku perkatakan bila aku ter-overdose makan ,hahaha 

Actually aku sebenarnya kekeringan idea , so aku nak minta tolong kat korang , please lah tolong bagi idea kat aku sikit , hahhaah especially blogger blogger otai . hahahah , owh yeah jangan lupa untuk LIKE fan page blog ini , ala click aje like yang kat tepi tuh , abis cite , hahahah , kalau korang click nanti aku buatkan satu entri khas untuk korang semua .

NOTE : kawan aku dah selamat tiba di Beijing , aku bile lagi ? 



Saturday, May 28, 2011

Sediakan Payung Sebelum Hujan

Good Morning
Yeah cuti sudah bermula , well biasalah tuh bangun lambat sikit , arini bangun bangun jew terus capai lappy sebab nak bagitahu something kat korang . Ala aku yakin korang pon confirm dah tahu apa yang aku nak bagitahu nie , 


Blog Akan Dipadam Selepas 25 Jun 2011 ?

Whats going on ? hahahh adakah itu suatu permainan Google , hurmmm i dont think so ! kalau korang nak tahu 25 jun 2011 mungkin blogspot akan ditamatkan akses kerana google telah hampir menamatkan perkhidmatan e-mailnya untuk log in ke blogspot ...

Aku akan memberi sedikit maklumat tentang blogspot kepada korang :
Dahulunya Blogspot ini merupakan antara perkhimatan pertama yang dibeli oleh Google. Tapi sehingga kini blogspot masih boleh diakses menggunakan email perkhidmatan yang mereka gunakan dahulu sebagai contoh; email yahoo.com. Namun, kini Google telah hampir menamatkan akses bagi perkhidmatan email lain untuk log in ke Blogspot. 

Pihak Google akan memadam Blogspot yang didaftar selain daripada gmail selepas 25 Jun 2011. Jadi, bagi mereka yang masih menggunakan email yang lama, anda perlu bertukar ke akaun Google atau akaun anda akan dipadam bersama-sama blog yang telah didaftarkan. Google kini memberikan penekanan serius untuk mendaftar menggunakan akaun Google selepas 8 tahun memberikan perkhidmatan sokongan akaun lain. Amaran berbentuk begini juga telah diberikan bagi pengguna Youtube.

Haha , kalau korang nak tahu , disebabkan kenyataan ini lah , aku terus bertukar dari memakai Yahoo.com  ke Gmail.com .. Sedihh owhhh dah nak dekat 4 tahun aku pakai Yahoo.com , tetiba jew jadi macam nie , tapi takpe bagi memudahkan semua sistem blog aku nie , aku nekad untuk mengubah e-mail aku .

So semuanya terserah pada korang semua , nak percaya atau tidak , tapi kalau pada tarikh tersebut blog korang tak boleh bukak jangan salah kan aku pulak , hahahah , so aku nak bagi satu nasihat kat korang semua , buat persedian awal sebelum terlambat 
Credit to : MyungDAE

Friday, May 27, 2011

Exam + Poyo = Expo


Holla , rasa-rasanya sudah lama kita tak berjumpa kan , woahhh arini mood happy coz Midterm Exam dah habis ..Fuhhh lega , setelah 3 minggu menghadapi cabaran pahit getir akhirnya selesai dengan rasminya semalam pada pukul 1.10 bertempat di kelas tingkatan 4 adil ..Menjerit bagai nak rak , ishhh ishh anak sape lah nie kan ? hahaha 

Result ? hahaha tak mahulah cakap pasal result dulu , baru jew abis exam maa ! malas nak stress kan otak ..Now cuti semester dah start , 2 minggu tu ! Hermmm apa mau buat ? Hangout ? Holiday ? Duduk kat rumah membuta ? hahahah semuannya akan terjawab minggu depan ..

Hermmm , mesti korang perasan kan arini ari jumaat , so kenapa aku tak pergi sekolah ? hahhaha , dengan pantas aku menjawab alaaa chill kata Midterm Exam dah abis , relax kat rumah tenang tenang kan pikiran , hahahah ..Semalam balik jew dari sekolah , fuhhh ramai orang online dekat facebook nak dekat 343 orang online mase tuh ! terkezuttttt beruk aku dibuatnya , hahha bila ditanya seorang demi seorang akhirnya aku mendapat sebuah conclusion iaitu Exam dah abis , apa lagi online sampai tengah malam lahh...

Haha ! ini mesti kes nak balas dendam 3 minggu tak bukak Facebook , termasuklah aku ..so cuti dah start , aku akan update segala laman sosial yang aku ada sampai termuntah-muntah , jangan sampai korang yang termuntah sudahlah , hahahha 

Owhh yeah arini aku bukak stat blog , alangkah terkejutnya aku apabila ade sesorang yang search keyword yang tak sepatutnya die search , nak tahu apa die ? jap jap aku upload :


EZAD POYO 

Well terima kasih kepada sesiapa yang telah search keyword tuh , hahah , dengan ini saya Ezad Izzuddin ingin mengakui bahawa saya memang lah ter-sangatlah poyo , coz kat sekolah pon ada kawan kawan aku yang mengatakan aku nie SUPERDOUBLEPOYO , hahahah jelezzz lah tuu . Hahah !

Lain kali search lah banyak banyak sikit ehh keyword tuh , senang aku nak print screen , hahahha , owh yeah sebelum aku lupa kepada sesiapa yang mempunyai facebook sila lah like fan page blog nie :


LIKE LIKE LIKE LIKE LIKE 

Sunday, May 22, 2011

Malware Detection ?

Assalamualaikum ,



A'aha mesti korang tertanya-tanya kan apa kebenda tu , okay macam nie cite die , MALWARE DETECTION nie sejenis virus ala ala macam virus Trojan tuhh , Disebabkan virus ini lah ramai yang panic , ada yang dok tanya "macamana nak hilangkan virus nie" 

Okay caranya mudah sekali anda hanya pergi kew : Blog Celoteh Si Kacak , Anda boleh belajar cara-cara untuk menghilangkan virus tersebut ! 


Okay now aku nak sambung balik study coz esok aku ade exam , ohh god just have 1 week jew lagi before exam abis , mampukan aku bertahan ? semuanya akan terjawab esok , cewahhh .Doakan aku boleh buat esok yerr kawan kawan ..Terima kasih banyak banyak , 

Owhh satu lagi kalau korang sudi , korang boleh lah like my blog fan page : 

Okay sampai disini sajew lah post aku untuk hari ini , sebelum tu aku nak ucapkan takziah kepada mangsa Rumah Anak Yatim Al-Taqwa yang terlibat dalam kejadian tanah runtuh awal tengah hari semalam , disini bersama-sama kita mendoakan agar roh anak anak yatim yang terlibat itu ditempatkan di kalangan orang yang beriman 
AL-FATIHAH .