Tuesday, June 28, 2011

Sikap Malas Kembali Lagi


Assalamualaikum , rasenya dah lame aku tak update entri kat sini , Yeah ! tengok tajuk pon dah tahu kan sebab ape aku jarang update sejak akhir akhir nie ..pertama sekali aku nak mintak maaf jika korang menunggu entri aku yang berkurun lame nie , hahahah 

Well biasalah kalau dah bergelar student tuh student lah jugak kan , banyak assignment yang perlu di siapkan then disebabkan itu lah blog aku nie bersemak samun , kadang kadang jeguk pon tak sempat , niat hati memang nak hide jew blog nie daripada korang semua but bila dipikir pikir balik , nanti korang semua tak dapat tengok entri aku yang lame lame , and then duit dari nuffnang pon aku tak dapat nanti kang , sia sia jew aku berblog selama nie , hahahah

Nak-nak lagi sekarang nie aku punyer nuffnang buat hal dengan aku , okay fine aku mengaku yang aku dah lame tak update blog tapi jangan lah buat mcm tu sekali kat aku , ada kew patut nuffnang tukar kan aku punyer status keahlian aku daripada Glitterati kepada Biasa (bukan eksklusif) ..Arghh geram teramat geram sangat sangat , tapi semua tu dah takdir nak buat macamane lagi , hurmm berserah jelah ..

So sampai di sini jelah post aku untuk  kali ini , kalau ade mase yang terluang aku akan cerita kan kat korang semua , Peace yaww ( ala ala Ac Mizal ) .. aku akhiri post aku dengan sepotong ayat al quran :


-Wassalam-

Tuesday, June 21, 2011

Kasih Adik Terhadap Kakaknya


RAHSIA DISEBALIK PINTU 6H

Ya allah kau selamatkanlah kakak ku daripada sebarang komplikasi penyakit berbahaya ,
 hanya kepada mu  aku meminta pertolongan ,
 semoga engkau mendengar permintaan hambamu ini , 
Amin , amin ya raballalamin !

Semoga kakak ku yang bernama Nurul Haniza cepat sembuh daripada penyakit yang melanda diri mu itu ..Adikmu disini tetap mendoakan kesejahteraan kesihatan mu hendaknya ..

Note : Masuk arini dah 6 hari aku duduk kat Hukm teman kan kakak aku ..

Friday, June 17, 2011

Fly High ( Korean Movie )

Modu Juh Eun Achim Ibnida atau dalam bahasa melayunya Selamat Pagi Semua , 
huhuhu pagi ni semangat nak belajar bahasa korea , haha nak tahu sebab ape ? jeng jeng ! sebabnya ialah pagi tadi aku bukak cerita Fly High kat Astro Citra then cite tu memang best giler sumpa tak tipu , kat bawah nie aku ade bagi satu Trailer untuk cite nie : 




________________________________________________________________________
SINOPSIS 
Si-Bum (Kim Beom) mempunyai impian untuk menjadi pelakon. Satu hari, dia bertemu seorang gadis Su-kyoung (Kim Byeol) dan jatuh cinta dengannya pada pandangan pertama. Dengan Si-Bum bersama-sama, Su-kyoung nampaknya mengatasi kesakitanitu dan juga hubungan tidak selesa dengan bapanya. Tetapi selepas beberapa ketika,dia telah menghadapi kematian ibunya.

Untuk melarikan diri daripada realiti, mereka melakukan perjalanan ke laut tetapikemudian Su-kyoung mendapat kecederaan teruk dari kemalangan kereta. Sangatberjuang untuk menyelamatkan dia, Si-Bum mencuri wang untuk membayar hospital itudan ini menyebabkan dia bekerja di sebuah bar untuk berkhidmat gadis kaya.
Sekarang Si-Bum menggunakan kemahiran bertindak untuk melegakan Su-kyoung dan berpura-pura dia membuat hidup daripada bertindak. Tetapi apabila dia semakin popular, beliau memutuskan untuk mengikuti sahabatnya Young-ho ke Seoul untuk membuat lebih banyak wang. Satu hari dia datang di salah satu kawan lama dan mendapat yang terlibat dalam pergaduhan besar.
___________________________________________________________________________

Aku suggest kan korang , better korang tengok cite nie , betapa kuatnya percintaan pandangan pertama dan dalam masa yang sama keinginan untuk menjadi seorang pelakon . kalau korang nak tengok secara online korang boleh pergi kat link nie . Click Here
So aku rase sampai disini jelah post aku untuk kali ini , jangan lupa tengok cerita korean nie , owh yeah aku nak buat satu pengakuan yang aku memang BATAK korean movie , 

"Terima kasih kerana membaca atau Dogseo Jusyeoseo Gamsahabnida "

Wednesday, June 15, 2011

Blog cite cite panas ( 18SX )


Hah ? Apa ? ish ish ish apa lah sikap orang malaysia nie kan . Okay okay aku tahu korang mesti tak paham kan , okay cuba korang tengok kat gambar yang aku post kat atas tu , apa yang  korang dah search ya allah tak percaya aku " BLOG CITE CITE PANAS " . mengucap besar aku aku tengok apa yang korang search 

Ni yang membuatkan aku naik angin , korang ingat blog aku nie blog seks or tempat 18SX , adoyaiii kalau dikekalkan sikap macam nie , sampai bila bila sikap orang orang kita nie tak kan pernah berubah . Nasib baik  aku tergerak hati nak bukak Nuffnang aku harini , kalau tak aku tak jumpa kata kekunci yang korang search nie , 

Hurmmm aku malas nak membebel panjang panjang , karang korang meluat tengok aku pulak , so disini aku ingin menyeru supaya berubah lah sikap anda semua demi negara kita , cewahhh , hahahah , owh yeah aku ade entri selit disini * ceh selit lah pulak * aku dah reti guna twitter , hahaha bangga tau , and ade lagi satu aku punyer earning nuffnang dah boleh cashout dah , huhuhu alhamdulilah cukup untuk sebulan.

Note : Do not do stupid things !

Tuesday, June 14, 2011

5 Blog Pilihan Hati


Hahah Ben Ashaari buat segmen lagi ! nie yang membuatkan aku teringin nak masuk nie , so di sini aku serta 5 blog pilihan hati aku dan sebab sebab aku memilih blogger blogger tersebut untuk tatapan korang , owh yeah korang boleh join segmen nie di sini ~ Ben Ashaari


IZZAN SALWANA
Hahah , blog budak nie adalah blog wajib bagi aku stalker sebelum aku Login blog aku sendiri , aku tertarik untuk datang ke blog die kerana , aku rase cara penyampaian mesej dalam entri dia amat lah berkesan serta berjaya menarik minat aku untuk singgah tanpa jemu

SYED GRAPHIX
Yeah blog paling kerap aku lawati untuk membuat entri , kalau boleh aku nak tiru semua yang ada pada die , hahaha , tapi tak boleh , karang sia sia jew kena tuduh COPYCAT betul x ? aku suka blog die kerana die mempunyai idea yang bernas untuk menarik pengunjung blog kew blog die .

HANNA FAUZANN
Yeah , tanpa die tanpa lah blog aku yang cantik nie , haahhaha first tutorial yang aku belajar semuanya dari blog die , belum cuba belum tahu doiii , senang and pantas semua tutorial yang die ajar , huhuhu kerana blog die lah aku mengenali code code yang ade dalam HTML .

NURUL HANIZA
Hahah , ehem ehem actually nie blog kakak aku , aku rase die mempuyai misi yang hendak di capai , usaha die yang tak pernah putus untuk menarik pengunjung ke blog die yang membuatkan aku tertarik untuk letak kan die didalam 5 blog pilihan hati .

BEN ASHAARI
Blog sape nie ? hahahha jangan nak tipu tak kan lah korang tak kenal blog sape , hahahah kalau blog die nie setiap hari and masa aku bukak , hahah sebab nak tahu perkembangan dunia , cewahh hahahah lagi satu die nie suka buat segmen termasuklah segmen yang aku tengah tulis sekarang nie , hahahaha , okay aku pilih blog die sebab aku rase die boleh menjadi seorang blogger yang profesional and termantopp dalam malaysia ! 

Kyros Kebab

Assalamualaikum , woah lame tak jumpa denga korang semua , arini aku nak share something kat korang , hahahah cuba korang teka ? hahah confirm korang tak tahu punyer hahaha arini aku nak share about Food atau dalam bahasa melayu nya Makanan atau pon lebih famous jika di panggil Makang bagi orang orang yang duduk di negeri Terengganu , 

Owh yeah sebut pasal Terengganu , belum lambat jika aku ucapkan Tahniah untuk pasukan bola sepak negeri Terengganu , kerana telah berjaya menumpasakan Kelantan , Terima kasih juga kepada Daudsu kerana telah menjaringkan gol sendiri masa perlawanan aritu , hahahahah , 


Eh aku nie ! aku rase dah lari tajuk nie ,hahahah sorry sorry , okay berbalik pada entri Makanan atau Makang , sape dekat sini penah makan Kyros Kebab sila angkat laptop atau pc anda semua , hahahah , pada korang sedap x ? hurmmm kalau korang tanya aku confirm aku akan kata Sedap hingga menjilat ibu jari kaki ! hahahahah .

So kat sini aku nak share kan Pictures aku makan kat Kyros Kebab , hahahah so kepada korang yang membaca please sediakan tisu kot kot lah air liur korang meleleh , karang sia sia jew keybord korang bau air liur yang tak berapa nak sedap tu , hahahahha 



Cuba korang teka berapa harga semua makanan kat atas nie , hahahha Murah jew beb , tak sampai RM 20 ringgit pon , so apa lagi jangan lupa try kalau jumpa Kyros Kebab nie . Jangan lupa nantikan post entri Holiday aku , Tunggu jangan tak tunggu .

Wednesday, June 8, 2011

Serius Aku Takde Idea !

Assalamualaikum semua , 
Hurmm minta maaf sebab sejak kebelakangan nie takde post , hahhah korang tahu tahu jelah sebab apa takde post , well kekurangan idea , aku nie bukanlah macam Ben Ashaari yang sentiasa ade idea 24 jam , hehehe.
Hurmm korang mesti penah kekurangan idea kan , tak tahu nak post ape , well biaselah tu , kita manusia biasa tidak mampu lari dari masalah , cewahh ayat aku skema doii . huhuhu

Yeah aku terlupa nak bagitahu korang yang esok aku nak pergi Holiday ! yeyyyyy , tempat ? biarlah rahsia , hahah nanti aku bagitahu lah , ishhh tak sabar sabar nak tahu .. Hurmm korang cuti 2 minggu nie tak kemane kew ? kalau ade mohh lah kita share , alaaaaa sharing is caring kan kan kan ! 

Tapi kan ramai yang kata cuti kali nie membosankan , hurmm kenapa boleh jadi sampai macam tu sekali ?
Tapi bila difikir fikir balik patutlah bosan , mak bapak dieowang tak bawak anak anak mereka bercuti ! hurmmm so salah siapa di sini ? anak mereka or parent mereka ? entahlah malas nak pikir panjang panjang !

So sampai disini aje lah post aku untuk kali nie , kalau ade benda benda yang menarik , jangan lupa share dengan aku , ingat satu perkara 
"SHARING IS CARING "

Sunday, June 5, 2011

Sabhi Saddi Add Facebook aku !

Assalamualaikum kepada pembaca blog ezad izzuddin , woahh arini aku happy :)
Nak tahu kenapa ? hurmmmm cuba korang teka , hahahahah aku tahu korang mesti tak kan dapat teka punyer, 
Okay okay aku story kat korang , penah nak tak di antara pembaca blog ezad izzuddin nie Account Facebook die penah di Add oleh artis terkenal , hahahha confirm korang akan kata , Hah ? elehhh artis sekarang sombong mane nak add orang ! hahahaha ternyata pendapat korang tu salah ..

Pagi tadi aku terkezuttt gile tahap terjun lombong sebab aku check friend request aku yang banyak gile tuhh , cehh bangga jap , dengan tak di sengaja aku scroll kebawah , aku jumpa sorang mamat nie , Aiseymennn muka macam penah aku lihat , stalker punyer stalker akhirnya baru aku tahu , mamat nie lah yang penah datang ke rumah kaca Akademi Fantasia 9  , Orang yang aku maksudnya tu adalah Sabhi Saddi ala die nie penyanyi and kalau korang perasan sebelum die menceburi bidang nyanyian die nie penah join penari Adam AF2 ..

So aku malas nak cite banyak banyak karang nanti korang muntah pulak tengok aku membebel jew dari tadi , so aku nak tunjukkan bukti Sabhi Saddi  nie add aku , (print screen)  ..


Amacam percaya tak , nie bukan aku main main tau , nie barang bukti ( macam CSI ) .. Aku tahu korang mesti cakap elehh entah entah orang lain yang menyamar jadi Sabhi Saddi then add Facebook kau ! 
Hello aku ade bukti lain lah , jap jap aku upload 


See nie first account die , Tengok tuh die tulis ape
 "UNTUK SIAPA2 YANG TAK BOLEH ADD FB NI SBB DH PENUH , ADD MY 2ND ACCOUNT SABHI SADDI 11"


So terserah korang nak percaya atau pon tak , huhuhuhu aku tak paksa pon nak suruh korang percaya kat aku . Hurmm yang penting aku terus approved die , then aku tulis kat wall die 
"Thank Add Bro :)"

Saturday, June 4, 2011

Dragon Fruits

Dicuri Dari Mr Google

DRAGON FRUITS
Assalamualaikum kepada semua pembaca blog ini ,
Woahh mengikut kajian Antarabangsa , terdapat banyak  zat-zat and vitamin dalam buah buahan seperti orange , apple dan Dragon Fruit ( buah naga ) , so korang mesti dah tahu kan post aku kali ini ape , huhuhu ..

Perghh mantap ! aku baru jew abis makan buah naga atau nama saintifik die dragon fruit , tak terkata doe begitu nikmat dan lazatnya aku makan , bhahahah kau ade ? xde kan , ape lagi cepat cepatlah beli , owhh yeah di sini aku ingin menyatakan serba sedikit mengenai Buah Naga 

WIKIPEDIA
Buah Naga adalah buah daripada sejenis pokok kaktus. Ia ditanam secara komersial di Vietnam dan Australia, walaupun ia berasal dari Amerika Selatan. Buah naga yang matang adalah seberat lebih kurang 400 gram tetapi ada juga yang membesar sehingga lebih satu kilogram!
Isi buah naga berwarna putih, merah, atau ungu dengan taburan biji-biji yang berwarna hitam yang boleh dimakan. Tekstur isinya adalah seperti isi tembikai, manakala rasanya pula adalah seperti buah kiwi. Ciri-ciri unik inilah yang menjadikan buah naga amat sesuai dijadikan ramuan dalam salad buah-buahan.

ZAT MAKANAN
Zat makanan lain yang terkandung di dalam buah naga ialah serat, kalsium, zat besi, dan fosforus yang cukup bermanfaat untuk merawat penyakit darah tinggi. Buah naga berisi merah pula sangat baik untuk memperbaiki penglihatan mata kerana kandungan karotenoidnya yang tinggi. Fitokimia di dalam buahnya juga diketahui dapat merendahkan risiko kanser.
Industri buah-buahan di luar negara menggunakan buah naga dalam pembuatan wain. Selain buah, bunga dan batang buah naga daripada spesies Selenicereus grandiflorus khususnya, digunakan dalam pembuatan ubat-ubatan yang memberikan kesan baik pada salur darah koronari dan menggalakkan peredaran darah yang baik di dalam tubuh.

So aku dah bagi serba sedikit mengenai Buah Naga ( Dragon Fruit ) harap korang paham , so sampai disini jelah entri aku untuk kali ini , kalau rajin jangan lupa komen post ini , terima kasih 

Friday, June 3, 2011

BLOGGER HIJAU , MAI SINGGAH SAT NOO


Assalamualaikum kepada pembaca blog ezad izzuddin , yeah bertemu kita lagi pada hari ini , korang mesti nak tahu kan kenapa aku letak gambar Bro otai kita nie , hahahha kalau korang nak tahu , bro otai kita nie buat satu segmen , a'aha nak tahu segmen ape ?

Kalau korang nak tahu segmen ape korang kena lah pergi ke blog beliau :

So macamane , owh yeah kalau nak masuk segmen nie korang kena undi tau , cewahhh undi secara paksa atau rela pon tak kisah , bahahhaha , then kena lengkapkan satu ayat , nak tahu ayat ape ? 
Saya suka blog.... kerana....

Kalau pada saya , ceh bertukar pada mood "saya" , Saya suka blog kerana blog ini adalah tempat untuk kita melepaskan segala perasaa yang terpendam , dengan adanya blog kita dapat berkongsi masalah dengan pembaca pembaca di blog kita ini .

Tak payah lah solat jumaat !


Salam Jumaat kepada semua pembaca blog ezad izzuddin , 
Aiseymenn masih ade lagi kaum adam tidak mengerjakan solat jumaat , ish ish ish apa nak jadi lah nie memalukan kaum jew .. Sebagai contoh tadi semasa aku pergi kew salah sebuah masjid di area taman aku , ramai budak budak especially golongan remaja duduk melepak , 

Aku sengaja dok lama lama kat luar masjid tuh , bahkan azan dah berkumandang dieowang masih lagi lepak and  bergurau senda , hurmmm sungguh tak di sangka . Aku bukannya nak jadi ustaz kew atau nak bagi ceramah , just aku nak kata berubah lah jangan dok buat kerja kerja macam tu lagi , 

Tugas kita sebagai umat di muka bumi adalah melakukan perkara yang suruh oleh allah dan meninggalkan perkara yang di laranginnya , So kesimpulannya disini , kita seharusnya melakukan amal ibadat dan meninggalkan segala bentuk kejahatan atau kemurkaan di muka bumi ini .

SEMBAHYANGLAH KAMU SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN