Monday, December 19, 2011

Zaman Persekolahan

Assalamualaikum kepada semua yang membaca blog ini .. Hahaha syukur kerana hari ini aku ade masa terluang untuk meng-update blog aku nie , So post untuk kali ini bertajuk zaman persekolahan , okay for sure korang mesti pernah lalui zaman persekolahan kan .. hah ! jangan tipuu kan korang yang panjat tembok , ponteng kelas , hisap rokok semua tu , hahahha Thumbs up (Y) !  



Orang kata , zaman persekolahan adalah zaman yang paling banyak meninggalkan seribu kenangan , hah ? Betul kew , hahahah yelah kot , sebab itu yang aku dengar ... Hanya zaman persekolahan sahaja yang mengajar kita erti sahabat dan keremajaan . Selain itu , kita dapat mengenali erti sebenar kehidupan , suka , tawa , senang dan susah . Semuanya dapat kita lalui dengan penat lelah kita sendiri .. Nescaya apabila zaman itu sudah berlalu ianya akan meninggalkan seribu satu kenangan manis dan pahit .. Tak gitu ? 

Aku yakin , masa korang sekolah dulu peristiwa-peristiwa nie pernah berlaku dalam diri anda semua , hahaha :
_______________________________________________________
  • Waktu darjah satu , korang pernah terberak dalam seluar 
  • Kalau time subjek mathematic jew semua takut sebab tak hafal sifir 
  • Paling bergaya sekali waktu pendidikan seni , sebab boleh tunjuk colour box sapa paling besar 
  • Alasan paling bernas bila tak siap homework " Saya dah siap tapi tertinggal lah cikgu "
  • Time sekolah rendah , lelaki dengan perempuan pon boleh duduk sama sama*takde nafsu lagi*
  • Cikgu subjek paling garang sekali especially cikgu bahasa inggeris , sebab semua tak reti speaking 
______________________________________________________________

So macamane betul tak ape yang aku list kan kat atas tadi , hahahah jangan tipu ehhh , tak baik tuhan marah ! hahahah .. so aku malas nak tulis panjang panjang karang korang ter-flashback kenangan zaman persekolahan korang , hahahha 

Friday, December 16, 2011

Arif Alfian Berkahwin Dengan Lelaki ?

Arif Alfian ? Siapa dia ni ? Well seperti yang korang tahu , nama die trend kat twitter sekarang , Okay aku mulakan cerita aku nie dengan Bismilah .. Alright Arif alfian rosli pelajar cemerlang SPM dan mendapat tajaan daripada petronas untuk belajar di luar negara .. Okay seriously aku memang terkejut dengan berita nie , tak sampai bape minggu tentang kehilangan die yang dibuat oleh bapa die tup tup terus dikaitkan dengan perkahwinan songsang nya bersama lelaki yang bernama Jonathan .. Nauzubilah ..

Dan yang paling menduka citakan , beliau telah memakai satu pasang baju melayu berwarna hitam semasa upacara perkahwinan beliau .. Ya allah , dunia nak akhir zaman .. Bukannya apa , Arif ni islam and melayu pulak tu , tak elok lah kalau die terus bersikap macam nie , Beliau tidak memikirkan ke perspektif pandangan orang ramai terhadap keluarga die , Ya allah , kesiannya kau .. Semoga die mendapat Hidayah daripada allah !


P/s  : Dunia nak akhir zaman , macam nie lah jadinya , ish ish ish macam dah takda perempuan lagi kat dalam dunia nie !