Saturday, January 28, 2012

Melayu memang suka jatuhkan sesama sendiri eh ?


Melayu memang suka jatuhkan melayu ehh ? Persoalannya Ya atau Tidak ? hurmmm okay pada pendapat aku lah kan , orang melayu zaman sekarang memang suka jatuhkan sesama sendiri . Dok mengata si A tuh macam tuh macam ni tak cukup dengan tuh tambah pulak dengan si B yang tak cukup kainnya lagi .. hurmmm pada aku hello what the fish ! tak eloklah kau mengata and dok menjatuhkan kaum kau sesama sendiri , berdosa tahu ! 

Kalau kau tak puas hati , jumpa face to face kan senang , mudah kan ? tak payah lah kau nak sebarkan gossip panas kesana kemari , buat menghabiskan minyak kereta jew .. Sebagai contoh kau kutuk seseorang artis tu takde imej lah , package x lengkap lah , suara macam katak puru or other thing .. aku just nak tanya kau kau tuh perfect sangat kew sampai nak menilai orang sebegitu rupe , hello guys please wake up , don't judge the book by his cover .. Jangan mudah menilai orang dari segi luaran .. 

Cuba korang pikir buat nya kau tengah tengah kutuk kutuk orang tetiba kau eksiden kena langgar lari (bukan aku minta) tak ke menyesal jawabnya nanti .. sia sia jew amal ibadat yang kau buat selama nie .. Hanya disebabkan kau tengah kutuk orang masa tuh .. So please lah aku cakap nie pon as a malay  . patutnya korang rasa bangga bukannya menghina orang sesuka hati .. so aku harap korang paham apa yang aku cuba nak sampaikan ini .. buang yang keruh ambik yang jernih , Assalamualaikum ! 


Yang Benar , 
Ezad Izzuddin