Tuesday, May 29, 2012

Yehaaaaaa


Alhamdulillah , Mid-Year exam dah habis , selepas 3 minggu berhempas-pulas menghadap buku sampai pukul 2 , 3 pagi , akhirnya telah habis dengan jayanya , cewah ! Okay itu baru Mid-Year , tak tahu lah kalau peperiksaan yang sebenar , alamatnya memang berkecai otak , heheheheh . Okay mula-mula time dapat kertas jadual peperiksaan memang berdebar-debar sebab we all satu class expect yang subjek ringan ringan mula dulu , tapi bila dapat jew *bedebushhhh* Matematik start dulu , okay dalam kepala asyik terpikir , woahahah bahaya nie , mula mula dah kena tekan calculator .

Then , disambung pulak dengan BI , BM , AG ,  SC , SEJARAH , EKONOMI , GEO dan AKAUN  . Hahaha cukup package dari yang senang sampai yang susah , but everything is under control , just tawakal ape yang kita dah usaha kan ? betul tak ? so kita kena belajar terima kenyataan . Okay tahun nie memang berbeza dari tahun tahun sebelum nie sebab mungkin kita asyik ingat " Alaaaa SPM Lambat Lagi " okay must remember it yang lambat tu lah yang akan menjadi cepat . 

Tahun nie tahun terakhir untuk berjuang habis-habisan , selama 11 tahun aku belajar  aku kena keluarkan ape yang ada dalam kepala otak aku nie , hahahaha " SPM just around the corner " Yeah ungkapan paling famous untuk pelajar Form 5 macam aku ,  kalau nak keluar dari kelas atau menuju ke kantin , mesti ade ayat famous diatas , okay i admit yang aku gerun tengok ayat tu , bak kata cikgu , SPM memang lambat lagi , tapi kalau dah ditolak dengan sabtu/ahad , cuti peristiwa semua memang tak kan sempat lah , entah entah nak makan pon tak sempat , hehehehe apa-apa pon kite kena berusaha selagi kita mampu , capai apa yang kita inginkan selagi kita boleh capai , gembirakan hati ibu bapa kita yang telah banyak memberi sokongan dan dorongan terhadap kita . Semoga cita-cita aku ingin menjadi seorang Akauntan atau Lecturer akhirnya akan tercapai seperti yang aku inginkan , amin ya rabal alamin 

- Study Smart / Study Hard -