Monday, December 31, 2012

Entri Akhir 2012


Assalamualaikum , 

2012 bakal melabuhkan tirai tak kurang dari lagi 10 jam dari sekarang . Mesti telah banyak perkara yang korang semua telah lalui , Sama juga macam aku , tak kisah lah perkara yang kita lalui tu perkara yang manis atau pahit . Tapi pada aku mostly 2012 ni banyak perkara pahit yang berlaku dalam kehidupan aku , hahahahha. Pahit tak pahit sama je rasanya kan macam kopi 3 dalam 1 ..

2012 telah banyak mengajar aku erti kesabaran . Sabar dalam apa jua situasi yang berlaku dalam hidup aku . Sabar adalah kunci segala kehidupan , so tahun ini aku berjaya mengawal kesabaran aku . Selain itu , 2012 juga telah mengajar aku untuk sentiasa menghargai orang di sekeliling aku , selama ni apa yang orang buat untuk aku , aku tak pernah nak hargai jasa mereka , tapi sekarang aku lebih matang dalam hal ini . Sebagai contoh , Apa yang mereka buat untuk aku , aku akan balas jasa mereka dengan belanja mereka makan atau keluar pada waktu minggu . Akhir sekali , 2012 juga telah banyak mengajar aku erti kehidupan , dimana dalam kehidupan kita kadang kala kita berada di atas , kadang kala kita berada di bawah , so nobody is perfect . Jangan nak poyo bila ada orang puji kita lebih lebih just cukup sekadar merendah diri .

Akhir kata dari saya , 2012 cukup membuat kan kehidupan aku berubah 360 darjah , semoga pada tahun baru yang akan datang , akan lebih banyak perubahan berlaku dalam kehidupan aku nanti , Amin . Azam tahun baru ? hahahha akan ku ceritakan pada entri berikutnya

Nota : Selamat menyambut tahun baru , jom countdown ramai-ramai malam ni :)