Tuesday, February 19, 2013

Review Makanan yang Best di Muar , Johor

Assalamualaikum , 

Harini aku nak buat review tentang makanan-makanan yang popular di Muar , Johor , so dikesempatan cuti tahun baru cina haritu , aku pon bergerak ke muar untuk cari makanan-makanan yang sedap lagi menyelerakan , hahahhaha dari segi selera aku 3 makanan yang berjaya memikat hati aku selama aku berada di muar ni ialah .. Jeng..Jeng..Jeng 

 MEE BANDUNG MUOOO
  • Mee bandungnya yang kaya dengan rempah 
  • Tidak terlalu pedas apabila dimakan 
  • Kuah mee bandungnya yang pekat lagi menarik 
  • Mempunyai udang , ayam , daging , dan juga telur didalam mee bandung itu sendiri 
 AIR BATU CAMPUR
  • Air batu campurnya yang berwarna-warni 
  • Mempunyai perasa dan pewarna yang menarik minat pelanggan 
  • Mempunyai rasa yang amat menyelerakan 
  • Harganya murah dan mampu dibeli oleh pengunjung
ROJAK PETIS
  • Kuah rojak petis yang pekat dan likat 
  • Campuran sayur , tempe , tauhu , taugeh , timun dan macam-macam lagi 
  • Tamburan kacang yang melimpah-limpah diatas kuah rojak petis 
  • Harganya juga murah 

Selain itu , muar juga mempunyai makanan-makanan atau minuman-minuman lain yang sedap sebagai contoh Asam pedas , Mee siput , Kopi 434 , Satay dan pelbagai lagi

So sejauh mana anda semua dapat bertahan nafsu makanan yang tengah bergelora kat dalam hati anda tu . Mesti anda semua terpikir " Sedapnyaaa makanan ni " atau pon anda semua   "Terliur dan lapar " ?

So kalau nak tahu lebih lanjut tentang makanan-makanan yang menarik dan tertarik kebabommmm ,Apa tunggu lagi jom lah kita pergi Muooooo , yang juga telah diberi gelaran bandar diraja . Makanan-makanan yang ada kat muar ni semuanya sedap-sedap dan murah-murah belaka . Aku yakin korang semua takkan menyesal datang muoooo

13 comments:

ruby bieha said...

wah sedap2..sy org muo..sdp2 kn mknan di muar

Ezad Izzuddin said...

@Ruby : HAHAHA ! Ouhh yekew , saya pon orang muar , btw makanan kat muar semuannya sedap sedap belaka :D

PyqahSaharuddin said...

wah sedapnyer :) ni nak pi johor ni .lapar pulak tengok makanan ni . hew hew

Ezad Izzuddin said...

@Pyqah : Ape tunggu lagi , dijamin tak menyesal datang johor punya :D

Ae Zee said...

Wahhh. Teringinnya nak makan makanan Johor. Haha :D

Ezad Izzuddin said...

@Ae : Tunggu ape lagi , jom lah datang sini , GEREKK SEYHH ! :D

Diyan Hani said...

sedapnye...tgh lapa ni..hihih

Ezad Izzuddin said...

@Diyah : Hahahah :D

ISs said...

wowww...dulu penah g muar...
memang best...
makanan sedap2...

jom singgah :

Menarik : Muzium Sains Miami Lengkap Dengan Tangki Jerung
Gempak : Gua Ais Terbesar Dunia
Seram : Kuasa Air Sungai Membelah Jalan Raya
Pelik : Kenapa Tasik Garam ni Warna-warni.?
Gempar : Ombak Keluarkan Cahaya Biru
Serius : Jambatan Nabi Musa Di Belanda

Dan Banyak lagi di Green Life..

Ezad Izzuddin said...

@Iss : Okay :D

Hayati Harun said...

semua kat atas tu peberet akak..:)

Ezad Izzuddin said...

@Hayati : Wahhhhh :D

fa farhana said...

Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
RM0.15?? sikit kan??
Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!...
JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91