Tuesday, July 30, 2013

Keep Rolling and Rolling Life Must Go On



Assalamualaikum ,

Yaaaaa akhirnya update juga blog aku ini setelah berbulan-bulan meninggalkan begitu saja , Well sejak akhir-akhir ni banyak benda berlaku dalam kehidupan aku . Since aku dah masuk Form 6 balik , semuannya berjalan dengan lancar . Mesti ramai tertanya-tanya kan kenapa aku berhenti dari KPTM Bangi ? haaaaaaa perlu ke aku bagitahu kat sini ? hmmmmm maybe belum masanya lagi kot aku nak bagitahu korang , heheheheheh tunggu next post nanti yerr , hahahahahah *Kalau aku ingat lagi lah*

And yes aku dah masuk FORM 6 balik . Alhamdulillah , aku rasa keputusan saat-saat akhir ni memang yang terbaik untuk aku . Environment form 6 ? Well much better . semua cikgu-cikgu memang focus 100% kat setiap student . And memang tak dinafikan form 6 cara belajar dia memang totally different than form 5 last year . Laju and padat , sapa cepat tangkap dia lah yang terbaik . hahahaha and i will take my time to adapt this situation . Not to take a long time just a few week more . hehehehehe

Well actually ramai yang bangkang dengan keputusan aku ini . macam-macam and bertubi-tubi soalan yang mereka bagi kat aku . kenapa masuk form 6 ? kenapa tak teruskan KPTM ? Result okay tapi masuk form 6 je ? Yeah i know this question was sucks for me , because it was keep repeat and repeat in my mind . Aku just cakap , ini takdir aku , and aku tahu allah dah tentukan rezeki aku kat form 6 . Sometimes what we need is not a push but rather a pull to keep going . 

Ohh yaaa form 6 nanti aku ambik 5 principle which is Pengajian am and Muet was compulsory and another 3 Pengajian Perniagaan , Bahasa Melayu and Sejarah . What sejarah ? hahahhah dont be shocked because Sejarah in STPM is better than form 5 last year .Seriously !  That's why i decide to take sejarah for my STPM . hahahahaha yeah i know , risk is high right ? insyallah i will do my best for my first semester exam this upcoming november . Pray for me guys .

Friends ? Alhamdulillah , i got a lot of new friends when i go for form 6 . i though 90% my new friend came from another school which is from Jalan bukit secondary school . Yeah . zie , sheeka , hafiz , rapi , hasman , hawa , afnan and others was my gila-gila and sweet and sour friend . hahahahah actually i'm not expect that i knew each other too fast , well i though when i was taking form 6 , first thing that cross in my mind was "Forever alone" hahahaha but its not true at all , after 3 day of orientation we start to knew each other and since that day , we had close like range of 3 or 4 years already know in fact it just take 3 day only . hahahhaahh Choppp ! wait a minute apa pasal tetiba aku speaking ni ? tadi sikit punya baik aku cakap melayu . hahahhaha . aku rasa sampai sini jelah kot entri aku untuk harini . ada masa aku tulis lagi ehhh ..

5 comments:

Yumida Huda said...

WAH BEZNYE MASUK FORM 6
BYK KENANGAN BERSAMA MEMBER SEKOLAH MENENGAH
MOGA SUKSES UTK STPM NANTI

follower ke 735..jemput singgah ke blog Yumida & follow back klo sudi
http://umikasum.blogspot.com

Huny eda said...

hiii..saya follow sini

Mieza Suhaini said...

done follow #474


gud luck :')

Mieza Suhaini said...

done follow #747

gud luck :')

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow sini :)

Anda dijemput join segmen GA sy,

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html